Översikt

Du och ditt resesällskap reser med engelsktalande indisk guide, privat bil/minibuss och chaufför. Arrangemanget startar och slutar i Delhi och vi hjälper dig med flygresan dit.

Upplev några av Indiens främsta resmål på egen hand. Tillsammans med ditt resesällskap besöker ni Rajasthans charmiga huvudstad Jaipur. Ni kommer även besöka nationalparken Ranthambore där vi ger oss ut på tigerspaning och naturligtvis Taj Mahal som utan tvekan är ett av världens allra vackraste byggnadsverk.

Du väljer själv vilket flygbolag du vill åka med till och från Indien. Vi bokar t ex Qatar Airways, Finnair och många andra flygbolag. Du måste inte köpa flygbiljetten av oss, du kan välja att utnyttja en annan flygbiljett och ändå beställa landarrangemangen genom oss.

Du bidrar till tigerns fortlevnad
Att besöka de stora tigerreservaten i Indien är den bästa garantin för att speciellt tigern men även det övriga djurlivet som den är så beroende av ska bestå i framtiden. Safarin ger inkomster till parkerna för underhåll och bevakning mot tjuvjakt. Dessutom ger besöket arbetstillfällen åt lokalbefolkningen, vilket minskar risken för att parkerna ska exploateras för andra ändamål. Indienresor är medlem i och stöder TOFT, (Tour Operators For Tigers), som på plats aktivt verkar för tigerns fortlevnad.

Reseprogram

 • Dag 1 Ankomst Delhi, Rajasthan

  Ankomst på morgonen till Delhi där en engelsktalande indisk ankomstguide möter med privat bil/minibuss och chaufför. Efter frukost tar chauffören med oss söderut mot den välkända delstaten Rajasthan och dess huvudstad Jaipur. Staden har fått sitt namn av sin grundare, maharadjan Jai Singh II (1693-1743) och uppfördes på 1700-talet med rätvinkliga kvarter och proportionellt anpassade gator och gränder. Husen i centrum är rosa efter att maharadjan Man Singh i slutet av 1800-talet beslutade att hela staden skulle målas inför ett kungligt besök från England. Vi inleder programmet med en stadsrundtur och ett besök i Birlatemplet. Välkomstmiddag på kvällen.

 • Dag 2 Jaipur, Amber Fort, maharajapalatset, basarerna

  Vi inleder med en timmes avslappnande yoga med instruktör innan frukost. Efter frukost beger vi oss till Amber som var huvudstad innan Jaipur byggdes på slättlandet. Här ska vi besöka Amber Fort som är en stor fästning uppe i bergen. Med jeep tar vi oss upp till Amber Fort där vi vandrar genom palatsets vackra byggnader och de många salarna samt njuter av utsikten över landskapet.

  Efter besök hos mattillverkare och lunch är det sedan dags för Jaipurs gamla kvarter och det stora maharadjapalatset och Vindarnas palats, vars speciella fasad mot gatan gjorde det möjligt för hovets beslöjade damer att blicka ut och följa parader och andra evenemang utanför palatset. Vi åker el-cykelricksha bland basarerna och ges tid för egna strövtåg och möjlighet till shopping. I Jaipur är utbudet av smycken, juveler och tyger stort.

 • Dag 3 - 4 Jaipur, Ranthambore, tigersafari

  Vi lämnar Jaipur och kör 145 kilometer till nationalparken Ranthambore som ligger i östra Rajasthan. Parken var ursprungligen maharadjans privata jaktmarker och omfattar totalt 400 km2. Man beräknar att det finns ett 40-tal tigrar i området. 1972 startades Project Tiger vars målsättning är att på alla sätt stödja den indiska tigerstammen som numera beräknas uppgå till ca 1 700 djur. För 100 år sedan var antalet tigrar runt 45 000 och tigerjakt var högsta nöje bland indiska kungligheter och brittisk aristokrati. Här i Ranthambore finns goda chanser till viltskådning och vi hoppas naturligtvis på god tur. Vi gör två tigersafaris i fordon exklusiva för gruppen, en i gryningen och en i skymningen. Vi hinner även med ett bybesök. Läs om WWF:s Operation rädda tigern

 • Dag 5 Ranthambore, Bharatpur, Fatehpur Sikri, Agra

  Vi tar bussen in till Ranthambore stad och därifrån tåg till Bharatpur där vi åker vidare med buss till den övergivna staden Fatehpur Sikri som uppfördes på order av Akbar den store på 1500-talet sedan han beslutat att flytta sin huvudstad från Agra till denna plats. Efter endast ett drygt decennium förlorade Fatehpur Sikri sin ställning, administration och hov flyttade tillbaka till Agra. Vi vandrar runt bland de pampiga röda sandstensbyggnaderna som oförstörda står kvar och känner atmosfären från flydda tider. Vi fortsätter sedan till Agra. Det var härifrån som kejsarna Akbar, Jehangir och Shah Jahan styrde sitt rike då Agra var huvudstad i mogulriket.

 • Dag 6 Agra, Taj Mahal, Delhi

  Äntligen är det dags för Taj Mahal – alla Indienresenärers drömmål, en av världens allra största sevärdheter och förstås en av resans absoluta höjdpunkter. Taj Mahal är ett mausoleum men också ett kärleksmonument över kejsare Shah Jahan och hans älskade hustru Mumtaz. Byggt i vit marmor i mitten av 1600-talet, i en grönskande trädgård som uppförts för att efterlikna paradiset, ligger detta gravmausoleum till synes helt opåverkat av tidens gång. Vi får höra den vackra berättelse som ligger bakom skapelsen av Taj Mahal och får gott om tid att uppleva platsen och det utsökta hantverk som syns överallt, inte minst i detaljerna. Oavsett hur mycket man hört talas om Taj Mahal blir man överraskad av den harmoni och skönhet byggnaden utstrålar. Det är väldigt svårt att vända bort blicken!

  Vi beger oss däredfter till Agra Fort vid Jamunaflodens strand. Enorma murverk innesluter ett flertal palats och byggnader, en del i marmor. Även denna imponerande fästning började byggas av Akbar den store, men det var hans sonson Shah Jahan som senare lät bygga ut och försköna den till en mer palatslik stil. Här vandrar vi runt och föreställer oss hur mogulkejsarna, deras hov och haremsdamer levde.

  Vi hinner även med ett besök i en hantverksateljé där man gör inläggningar med halvädelstenar i marmor, en hantverkstradition som är speciell just för Agra. Under eftermiddagen återvänder vi med buss till Delhi.

 • Dag 7 Delhi

  Delstaten Delhi med runt sjutton miljoner invånare består av städerna Old Delhi och New Delhi samt omkringliggande landsbygd. Vi börjar med att besöka New Delhi som byggdes av engelsmännen efter att de flyttat Brittiska Indiens huvudstad från Calcutta till Delhi år 1911. Vi ser det nuvarande presidentpalatset som ursprungligen uppfördes av britterna och India Gate.

  I Old Delhi har det funnits en stad så länge man kan följa historien. Den första kända staden hette Indraprastha och omnämndes i eposet Mahabharata. Dagens Old Delhi började uppföras av de muslimska härskarna på 1600-talet och har sedan dess byggts om och byggts till ända fram till 1800-talet. I de många trånga gränderna och basarerna är folklivet intensivt, det myllrar av människor. Det säljs kryddor, tyger, traditionell medicin, köksredskap, levande kycklingar, papegojor och precis vad som helst. Vi åker cykelriksha genom de slingrande gränderna vars livliga gatuliv utgör en otrolig kontrast mot New Delhis spatiösa grönska.

  Vi besöker sedan den stora sunnimoskén Jama Masjid, Indiens största moské, varifrån man har god utsikt över basarerna runt omkring samt mot Röda fortet, det forna kejsarresidenset. Vi ska också besöka sikhernas största helgedom i Delhi, Bangla Sahib samt få lite egen tid runt Cannaught Place för shopping eller egna strövtåg. På kvällen serveras avskedsmiddag.

 • Dag 8 Delhi, hemresa

  Transfer till flygplatsen, hemresa med flyg.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort På förfrågan
Avresor På förfrågan
Pris Från pris på förfrågan
Enkelrumstillägg 2150 kr
I priset ingår
 • Privat bil/minibuss och chaufför på resan.
 • Engelsktalande indiska lokalguider på varje resmål.
 • Hotell av hög turistklass/förstaklass, del i dubbelrum (se till höger). Angivna måltider (alla frukostar, luncher och middagar, exkl måltiddryck). Program enligt ovan. Transfers, bagagehantering, transporter och entréavgifter. Inrikes resor enligt program.
 • Indienresors informationspaket.
I priset ingår ej
 • Visum till Indien. Anvisningar medföljer bokningsbekräftelsen.
Reseförsäkring

Vi rekommenderar Europeiska ERV när det gäller rese- och avbeställningsförsäkringar.

Resplan

Dag 1. Ankomst till Delhi, buss till Jaipur
Dag 2. Jaipur
Dag 3. Jaipur, buss till Ranthambore
Dag 4. Ranthambore
Dag 5. Ranthambore, tåg till Bharatpur, buss Fatehpur Sikri och Agra
Dag 6. Agra, buss till Delhi
Dag 7. Delhi
Dag 8. Hemresa

Visum

För att kunna resa in i Indien krävs visum. Läs mer om visum till indien

Bra att veta

Anmälningsavgiften är 3 000 kr och ska betalas senast 7 dagar efter bokning. Resterande betalning ska vara oss tillhanda senast 20 dagar före avresa.

Boende

 • Red Fox Hotel, Jaipur ***+

  Red Fox är ett hotell med modernt inredda och rymliga rum. Gästerna erbjuds fitnesscenter, café med såväl lättare snacks som lokala och internationella rätter, receptionsservice dygnet runt samt Wi-fi (mot extra avgift). Beläget endast 3,5 km från den internationella flygplatsen, nära Sawai Mansingh stadion och med det indologiska museet i närområdet. Till hemsidan

 • Rudrapriya Holiday Resort, Ranthambore ****

  Rudrapriya Holiday Resort ligger I utkanten av Ranthambore nära tiger- och viltreservatet, omgärdat av odlingar och grönska. Resorten erbjuder en multikulinarisk restaurang, kafé, trädgård med utomhuspool, spa med ayurvediska massagebehandlingar, bibliotek och tennisbana. De 30 rummen är modernt utrustade med luftkonditionering, platt-tv och minibar. Värdeskåp i receptionen. Wi-fi tillgängligt. Till hemsidan

 • Hotel Amar, Agra ***+

  Hotel Amar är ett charmigt, centralt beläget hotell i Agra med närhet till både Taj Mahal och Agra Fort. De 66 trevligt inredda och bekväma rummen är fullt utrustade med luftkonditionering, platt-tv, minibar, värdeförvaringsskåp och Wi-fi. Hotel Amar erbjuder sina gäster utomhuspool, gym, massage, bar och restaurang. Till hemsidan

 • Leisure Inn, Gurgaon ***

  Hotell Leisure Inn West Gurgaon är beläget i förstaden och det finansiella centret Gurgaon ca 2 km från centrum och 30 km från Delhis centrala delar, en perfekt utgångspunkt för att utforska New Delhi med omgivningar. Utmärkt service och suveräna faciliteter borgar för en angenäm vistelse. Med sina harmoniskt och fridfullt inredda rum får gästen tillgång till såväl wi-fi som rumsservice dygnet runt och lufkonditionering. Även sattelit-tv, minibar och värdeskåp finns tillgänlig i samtliga rum. Hotellet tillhandahåller faciliteter såsom utomhuspool, bar och restaurang samt en mindre träningsanläggning. Till hemsidan

Tilläggsresor

 • Tilläggresa Sol och bad i Goa

  Avsluta din rundresa i Indien med ett par dagar i Goa. Här finns Indiens vackraste stränder och mysigaste restaurangerLäs om tilläggsresan till Goa»

 • Tilläggsresa Husbåt i Keralas Backwaters med sol och bad

  Avsluta din rundresa i Indien med ett par dagar i Kerala. Upplev Backwaters från husbåt, och avsluta med avkoppling, sol och bad på Kovalams sandsträder. Läs om tilläggsresan till Kerala»