Översikt

En av våra mest populära rundresor som tar dig med till Indiens allra främsta resmål och största sevärdheter i en och samma resa. I Rajasthans huvudstad Jaipur besöker vi det stora maharadjapalatset och det imponerande Amber fort, provar på yoga och lagar mat tillsammans med en familj. I Bharatpur ska vi bo i ett autentiskt maharadjapalats som omvandlats till hotell med alldeles särskild atmosfär och där vi kan koppla av vid poolen.

I Agra väntar världens vackraste och mest kända byggnadsverk – Taj Mahal. Den lilla staden Khajuraho fascinerar oss med sina erotiska tempelskulpturer, en av hela Asiens allra främsta kulturskatter. I "religionernas huvudstad" Varanasi ger vi oss ut på Ganges för att se de hinduiska pilgrimernas rituella bad och besöker platsen där Buddha höll sin första predikan.

I New Delhi ser vi de pampiga byggnaderna från det brittiska imperiets tid, nu regeringsbyggnader för det självständiga Indien. I Old Delhi besöker vi landets största moské och upplever folkvimlet i de gamla gränderna. En riktigt komplett rundresa till resmål som uppvisar härliga kontraster och bjuder på stora upplevelser.


Om vår svenska färdledare
Våra svenska färdledare är engagerade, entusiastiska och kunniga Indienkännare som brinner för att ta dig med till Indiens alla hörn. Läs om våra färdledare

Reseprogram

 • Dag 1 - 2 Avresa, Delhi, Jaipur

  Avresa med flyg, ankomst Delhi på morgonen där vår svenska färdledare möter med buss och tar oss söderut mot delstaten Rajasthan och dess huvudstad  Jaipur. Jaipur byggdes på 1720-talet med vinkelräta, breda gator och ett centralt beläget palats för maharadjan och hans hov. Den rosa färgen härrör från ett kungligt besök 1878 då prinsen av Wales med följe kom på visit och maharadjan passade på att snygga till Jaipur till gästernas ära. 

  Efter lunch och incheckning på hotellet gör vi en kortare stadsrundtur och besöker Birlatemplet, ett hindutempel helt byggt i vit marmor. På kvällen välkomstmiddag.

 • Dag 3 Jaipur, Amber Fort, Hawa Mahal, cykelricksha i basarerna

  Efter frukost beger vi oss till bergen norr om Jaipur och till Amber fort, det stora palatset började anläggas på 1400-talet.och det var där maharadjan och hans hov residerade innan Jaipur byggdes. I centrala Jaipur finns Hawa Mahal (Vindarnas palats) vars fasad mot gatan gjorde det möjligt för hovets beslöjade damer att titta ut i gatans längdriktning och följa parader och andra evenemang utanför palatset.

  Vid vår lunch får vi en demonstration av sari- och turbanknytning samt hennamålning. Vi guidas genom det stora maharadjapalatset innan vi beger oss iväg på en färd med el-cykelricksha bland basarerna. Här ges även tid för egna strövtåg och shopping. Middag på hotellet. 

 • Dag 4 Jaipur, Galtaji tempel

  Den här morgonen inleder vi med en timmes avslappnande yoga med instruktör innan frukost. Därefter åker vi med buss till Galtaji templet, som besöks av många hinduiska pilgrimmer. Templet är beläget i ett bergspass och tempelområdet omgärdar en naturlig källa med små vattenfall som leder till 7 heliga dammar där pilgrimmerna kan bada. Programfri eftermiddag i Jaipur, gör ett återbesök bland basarerna eller koppla av vid hotellets pool. Middag på hotellet på kvällen.

 • Dag 5 Jaipur, Abhaneri, Bharatpur

  På morgonen kör vi vidare mot Bharatpur, vi stannar vid byn Abhaneri där vi får uppleva lite av ett typiskt Rajasthanskt byliv samt besöka Chand Baori, en av Indiens djupaste stegbrunnar och Harsh Mata templet. Framme i Bharatpur tar vi in på ett alldeles speciellt hotell som är ett tidigare maharadjapalats, nu omvandlat till ett hotell som drivs av maharajans bror. Laxmi Vilas Palace har blivit mycket uppskattat av våra många resenärer som bott här. Vi börjar med lunch och kan sedan koppla av och njuta vid poolen. Middag på kvällen

 • Dag 6 Bharatpur, Fatehpur Sikri, Agra

  Efter frukost, och kanske ett dopp i poolen tar vi oss med buss till den övergivna staden Fatehpur Sikri som uppfördes på order av Akbar den store på 1500-talet sedan han beslutat att flytta sin huvudstad från Agra till denna plats. Efter endast ett drygt decennium förlorade Fatehpur Sikri sin ställning, administration och hov flyttade tillbaka till Agra. Vi vandrar runt bland de pampiga röda sandstensbyggnaderna som oförstörda står kvar och känner atmosfären från flydda tider. Efter luch fortsätter vi sedan till Agra och vårt hotell för incheckning och möjlighet till vila innan middag.

 • Dag 7 Agra, Taj Mahal, Agra fort

  Idag har det blivit dags för alla Indienresenärers dröm – Taj Mahal – det oförlikneliga mausoleum som kejsar Shah Jahan lät resa över sin älsklingshustru i mitten av 1600-talet. Byggt i vit marmor, i en grönskande trädgård som uppförts för att efterlikna paradiset, ligger detta gravmausoleum till synes helt opåverkat av tidens gång. Vi får höra den vackra berättelse som ligger bakom skapelsen av Taj Mahal och får gott om tid att uppleva platsen och det utsökta hantverk som syns överallt, inte minst i detaljerna. Oavsett hur mycket man hört talas om Taj Mahal blir man överraskad av den harmoni och skönhet byggnaden utstrålar. Det är väldigt svårt att vända bort blicken! 

  Akbar den store, som regerade under senare hälften av 1500-talet påbörjade bygget av Agra fort vid Jamunaflodens strand. Enorma murverk innesluter ett flertal palats och byggnader, en del i marmor. Även denna imponerande fästning började byggas av Akbar den store, men det var hans sonson Shah Jahan som senare lät bygga ut och försköna den till en mer palatslik stil. Här vandrar vi runt och föreställer oss hur mogulkejsarna, deras hov och haremsdamer levde. Det var härifrån som kejsarna Akbar, Jehangir och Shah Jahan styrde sitt rike då Agra var huvudstad i mogulriket.

  Vi hinner också med ett besök i en hantverksateljé där man gör inläggningar med halvädelstenar i marmor, en hantverkstradition som är speciell just för Agra och som vi kan se i Taj Mahal. Lunch under dagen, middag på hotellet.

 • Dag 8 Agra, Jhansi, Orchha, Khajuraho

  På morgonen tar vi tåget från Agra till Jhansi, en kort resa på ett par timmar. Resan går sedan vidare med buss till staden Orchha som är en by mitt i ett underbart komplex av palats och tempel. Huvudpalatset ligger på en ö i Betwafloden, omgivet av ett mäktigt murverk som minner om de många strider som utkämpades här på 1600-talet. Efter lunch åker vi vidare med vår buss till Khajuraho, över en grönskande landsbygd, fält med arbetande bönder, boskap och små byar. Middag på kvällen.

 • Dag 9 Khajuraho, tempelbesök, Varanasi, Sarnath

  Khajuraho är en liten ort, berömd för de 25 tempel som utgör ett av Indiens mest intressanta världsarv men också en av hela Asiens främsta skulpturskatter. Under en hundraårsperiod runt 1000 e Kr byggdes ett stort antal tempel. I medeltal är varje tempel smyckat med 600 meterhöga statyer, totalt finns mer än 13 000 statyer i de bevarade templen. Det känns nästan osannolikt att en så överväldigande mängd tempel och skulpturer kunde skapas på så kort tid. 

  Templen kom genom historiens nyck att falla helt i glömska och ligga dolda i många hundra år i den täta djungelvegetationen. Deras existens avslöjades av en brittisk officer som under en vandring i trakten i början av 1800-talet plötsligt fann de stora byggnaderna, helt övervuxna av grenar och vegetation. Många av templens skulpturer utgörs av starkt erotiska motiv som härrör ur tantrisk hinduism. Vi besöker det stora tempelområdet för att njuta av skulpturprakten. På eftermiddagen flyger vi till Varanasi.Vi börjar med att besöka den lilla staden Sarnath där Buddha höll sin första predikan innan vi beger oss till vårt hotell för incheckning och middag.

 • Dag 10 - 11 Varanasi, Ganges, articeremoni

  Tidigt denna morgon sitter vi i en båt som långsamt glider fram på floden Ganges. Varanasi, som förr kallades Benares, är guden Shivas stad vid floden Ganges och ett av hinduernas främsta pilgrimsmål, hit kommer årligen miljoner pilgrimer. I soluppgången ser vi strandkanten där de fromma pilgrimerna badar i den heliga floden, en oförglömlig upplevelse. Kremeringsplatsen vid flodstranden kan vi också se, liksom lärare och heliga män som slagit sig ned på trapporna mot vattnet. Allting är mycket färggrant och stämningsfullt. Vi avslutar med en vandring genom Varanasis gränder där mängder av små och stora tempel kantar vår väg.

  Vi återvänder till hotellet för frukost och egen tid för vila eller egna aktiviteter. Efter lunch återvänder vi för att åka elricksha genom de vindlande gränderna och avslutar vid Ganges för att se hur prästerna utför välsignelseceremonin arti. Middag på hotellet.

  Nästa förmiddag är programfri. Vi  checkar ut och äter lunch innan vi bordar eftermiddagsflyget till Delhi. Middag på hotellet.

 • Dag 12 Delhi

  Vi inleder programmet i Old Delhi och Indiens största moské Jama Masjid. Av indierna är 140 miljoner muslimer. Old Delhi byggdes på 1600-talet sedan den muslimske mogulkejsaren Shah Jahan beslutat flytta huvudstaden hit från Agra. Vi äntrar cykelrikshor och färdas genom vindlande och trånga gränder, förbi mängder av affärer och verkstäder samt illa underhållna stormanspalats.

  Innan lunch hinner vi också med att besöka Bangla Sahib som är sikhernas förnämsta helgedom i Delhi. Sikherna är en av Indiens minsta religiösa folkgrupper men i Delhi är de talrika och de manliga bekännarna känns lätt igen genom sina skägg och prydliga turbaner. Vi fortsätter till New Delhi, den pampiga stad som britterna byggde under sina sista år i landet. Vi passerar India Gate på väg till det enorma palatset, Rastrapati Bhawan, där den indiske presidenten nu huserar. Vi avslutar med lite egen tid på någon marknad innan vi återvänder till hotellet för vår avskedsmiddag på kvällen.

 • Dag 13 Delhi, hemresa

  Buss till flygplatsen, hemresa med flyg. Hemkomst samma dag.

Karta

Resfakta

Reslängd 13 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn, Göteborg
Avresor 9/11, 22/12, 28/1 och 19/2
Pris Från 28 800 kr
Enkelrumstillägg 5850 kr
Detaljerade priser

Avresa 9 november - 28.800 kr
Avresa 22 december - 32.700 kr
Avresa 28 januari - 28.500 kr
Avresa 19 februari - 30.500 kr


I priset ingår
 • Flyg med Finnair till Delhi t/r. Priset gäller för avresa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn samt från Luleå och Umeå under förutsättning att flyg finns som passar med avresetiden från/till Helsingfors. Måltider ombord.
 • Svensk färdledare möter i Delhi och leder resan i Indien. Dessutom medverkar en engelsktalande indisk guide på varje resmål.
 • Särskilt utvalda hotell av turistklass/första klass, del i dubbelrum.
 • Alla måltider (frukost, lunch och middag) exklusive måltidsdryck. I förekommande fall ingår även de under jul- och nyårsafton obligatoriska tilläggen för festmiddagar.
 • Program enligt ovan. Transfers, bagagehantering, transporter, indiska skatter, monument- och entréavgifter. Inrikes resor enligt program.
 • Dricks till indiska guider, chaufförer, hotell och restaurangpersonal ingår i priset.
 • Indienresors informationspaket
 • Passagerar-, flygplats- och säkerhetsavgifter. Flygplatsskatter inom Indien och internationell flygplatsskatt vid avresan.
 • Du som reser utan sällskap garanteras kunna boka del i dubbelrum.
I priset ingår ej
 • Visum till Indien. Anvisningar medföljer bokningsbekräftelsen.
Reseförsäkring

Vi rekommenderar Europeiska ERV när det gäller rese- och avbeställningsförsäkringar.

Resplan

Dag 1. Avresa med flyg
Dag 2. Ankomst till Delhi, buss till Jaipur
Dag 3. Jaipur
Dag 4. Jaipur, bussutflykt till Sanganer
Dag 5. Jaipur, buss till Abhaneri och Bharatpur
Dag 6. Bharatpur, buss till Fatehpur Sikri och Agra
Dag 7. Agra
Dag 8. Agra, tåg till Jhansi, buss till Orchha, buss till Khajuraho
Dag 9. Khajuraho, flyg till Varanasi
Dag 10. Varanasi
Dag 11. Varanasi, flyg till Delhi
Dag 12. Delhi
Dag 13. Delhi, hemresa, hemkomst samma dag

Resesätt Finnair
Visum

För att kunna resa in i Indien krävs visum. Läs mer om visum till indien

Deltagarantal

15-24 resenärer.

Bra att veta

Anmälningsavgiften är 5 000 kr och ska betalas senast 7 dagar efter bokning. Resterande betalning ska vara oss tillhanda senast 40 dagar före avresa.

Boende

 • Park Regis, Jaipur ****

  Park Regis Jaipur (tidigare Holiday Inn) är både välrenomerat och karaktärsfullt, bra beläget i Jaipur med såväl Vindarnas palats som Amber fortet inom räckhåll samt en lokal hantverksmarknad i närområdet. Hotelelts gäster har tillgång till swimingpool, spa och gym. De välutrustade rummen med sin rofyllda färgsättning och moderna dekor erbjuder LCD-tv, säkerhetsskåp, minibar och Wi-fi. Även tillgång till 24 timmars rumsservice erbjuds. Till hemsidan

 • Laxmi Vilas Palace, Bharatpur

  Laxmi Vilas Palace är ett autentiskt maharadjapalats byggt 1887 till ära av Raja Raghunath som var broder till Maharaja Ram Singh, härskare av Bharatpur. Med den unika atmosfären i behållning har palatset omvandlats till hotell med alla tänkbara bekvämligheter såsom trädgård med utomhuspool, restaurang, bar, Wi-fi, spa och hälsocenter med ett flertal behandlingar på menyn. Alla rum har sin unika prägel och är både väl tilltagna och komfortabelt inredda i en elegant för tiden typisk dekor vilken speglar den indiska kulturen. Luftkonditionering, tv och telefon finns i samtliga rum. I hotellets restaurang och bar serveras lokala rätter. Till hemsidan

 • Clarks Shiraz, Agra

  Clarks Shiraz är ett prisbelönt anrikt och centralt berläget hotell I Agra, endast 2 km från det berömda Taj Mahal. Hotellet erbjuder ett flertal restuaranger samt café som serverar såväl indiska som internationella rätter, utomhuspool, gym och spaavdelning, Wi-fi mot kostnad samt en skönhetssalong. Rummen med sin mjuka färgsättning och stilfulla inredning erbjuder gästerna alla tänkbara bekvämligheter i form av luftkonditionering, minibar, och värdeskåp. 

 • Syna Heritage Hotel, Khajuraho ****+

  Syna Heritage Hotel är ett palatsliknande modernt hotell byggt i en traditionsenlig stil med graciöst designad interiör och konstutsmyckningar. Hotellet är en bra utgångspunkt för att besöka de sevärda och världsarvslistade templen runtomkring Kharujaho. Lyxiga och smakfullt inredda rum som är fullt utrustade med luftkontitionering, värme, platt-tv och toalettartiklar. Wi-fi tillgängligt. Hotellet erbjuder utomhuspool, restaurang som serverar såväl traditionella som samtida rätter samt en dynget runt öppen reception. Till hemsidan

 • Rivatas by Ideal, Varanasi ****+

  Rivatas By Ideal är ett modernt och lugnt hotell i en positiv atmosfär. Hotellets rum är elegant inredda och har en ljus färgsättning med mörka träinslag och fina textilier. Rummen är utrustade med bekvämligheter som minibar, värdeskåp, platt-tv och luftkontitionering. Restaurang Grill by The Ocean serverar indiska rätter medans en mer kontinental och ostasiatisk meny återfinns hos Ocean medans lonugebaren The Bluu erbjuder drinkar och lättare snacks. Receptionsservice dygnet runt, spaavdelning och utomhuspool. Wi-fi tillgängligt mot avgift. Till hemsidan

Tilläggsresor

 • Tilläggresa Sol och bad i Goa

  Avsluta din rundresa i Indien med ett par dagar i Goa. Här finns Indiens vackraste stränder och mysigaste restaurangerLäs om tilläggsresan till Goa»

 • Tilläggsresa Husbåt i Keralas Backwaters med sol och bad

  Avsluta din rundresa i Indien med ett par dagar i Kerala. Upplev Backwaters från husbåt, och avsluta med avkoppling, sol och bad på Kovalams sandsträder. Läs om tilläggsresan till Kerala»