Översikt

En resa till Indiens allra främsta resmål och största sevärdheter i kombination med tigersafari i nationalparken Ranthambore.

Under denna innehållsrika resa ska vi uppleva huvudstaden med stadsdelarna Old och New Delhi, delstaten Rajasthans färggranna centralort Jaipur samt åka på tigersafari i nationalparken Ranthambore. Vi beskåda makalösa Taj Mahal i Agra och åker båt på den heliga floden Ganges i pilgrimsstaden Varanasi.

I Rajasthans charmiga huvudstad Jaipur ser vi det grandiosa Amber fort och de gamla basarerna. I nationalparken Ranthambore ger vi oss ut på tigerspaning och hoppas förstås möta en eller flera av de tigrar som finns här. I Agra väntar världens vackraste byggnad – Taj Mahal. I hinduernas heliga stad Varanasi ska vi uppleva den förtätade stämningen under soluppgången när pilgrimerna tar sitt rituella bad i Ganges och under en articeremoni vid floden. Resan avslutas i Delhi i där vi ser de pampiga byggnaderna från det brittiska imperiets tid och åker cykelriksha för att uppleva folklivet i de gamla gränderna, kvarter som började byggas redan på 1600-talet.

Du bidrar till tigerns fortlevnad
Att besöka de stora tigerreservaten i Indien är den bästa garantin för att speciellt tigern men även det övriga djurlivet som den är så beroende av ska bestå i framtiden. Safarin ger inkomster till parkerna för underhåll och bevakning mot tjuvjakt. Dessutom ger besöket arbetstillfällen åt lokalbefolkningen, vilket minskar risken för att parkerna ska exploateras för andra ändamål. Indienresor är medlem i och stöder TOFT, (Tour Operators For Tigers), som på plats aktivt verkar för tigerns fortlevnad.


Om vår svenska färdledare
Våra svenska färdledare är engagerade, entusiastiska och kunniga Indienkännare som brinner för att ta dig med till Indiens alla hörn. Läs om våra färdledare

Reseprogram

 • Dag 1 - 2 Avresa, Delhi, Jaipur

  Avresa med flyg, ankomst till Delhi där vår svenska färdledare möter och tar oss med söderut till delstaten Rajasthans huvudstad Jaipur. Jaipur fick sitt namn efter grundaren, maharadjan Jai Singh II som under 1700-talets första hälft lät uppföra en stad med rätvinkliga kvarter och proportionellt anpassade gator och gränder. Husen i centrum är rosa beroende på att de är byggda av sandsten, men även därför att en maharadja i slutet av 1800-talet lät måla hela staden rosa inför ett kungligt besök från England.

  Efter lunch och incheckning på hotellet inleder vi programmet med en kortare stadsrundtur och ett besök i Birlatemplet som är ett hindutempel helt byggt i vit marmor. Välkomstmiddag på kvällen.

 • Dag 3 Jaipur, Amber Fort, Hava Mahal, cykelricksha i basarerna

  Tidig morgon beger vi oss till Amber som var huvudstad innan Jaipur byggdes på slättlandet. Här ska vi besöka Amber Fort som är en stor fästning uppe i bergen. Med jeep tar vi oss upp till fortet som ligger högt uppe på en bergskam. Väl uppe vandrar vi genom palatset och dess många salar, och njuter av utsikten ut över dalen. I centrala Jaipur finns Hava Mahal (Vindarnas palats) vars fasad mot gatan gjorde det möjligt för hovets beslöjade damer att titta ut i gatans längdriktning och följa parader och andra evenemang utanför palatset.

  Vid vår lunch får vi en demonstration av sari- och turbanknytning samt hennamålning. Vi guidas genom det stora maharadjapalatset innan vi beger oss iväg på en färd med el-cykelricksha bland basarerna. Här ges även tid för egna strövtåg och shopping. Middag på hotellet. 

 • Dag 4 Jaipur, Galtaji tempel

  Den här morgonen inleder vi med en timmes avslappnande yoga med instruktör innan frukost. Därefter åker vi med buss till Galtaji templet, som besöks av många hinduiska pilgrimmer. Templet är beläget i ett bergspass och tempelområdet omgärdar en naturlig källa med små vattenfall som leder till 7 heliga dammar där pilgrimmerna kan bada. Programfri eftermiddag i Jaipur, gör ett återbesök bland basarerna eller koppla av vid hotellets pool. Middag på hotellet på kvällen.

 • Dag 5-6 Jaipur, Ranthambore, tigersafari

  Vi lämnar Jaipur med buss och åker genom den rajasthanska landbygden till till Sawai Madhopur och nationalparken Ranthambore där vi äter lunch och tar in på vårt hotell. Eftermiddagen är programfri där du kan koppla av vid poolen, avnjuta massage/ayurveda eller kanske ta en promenad i omgivningarna. Middag på hotellet. Tidigt nästa morgon gör vi vår första spännande safari i Ranthambore National Park och vi hoppas naturligtvis på god tur. Man beräknar att det finns ett 40-tal tigrar i området. Parken anses som en av de bättre för att se tiger då vegetationen är gles. I parken finns dessutom leopard och gott om axis- och sambarhjortar. Vi gör två tigersafaris, en i gryningen och en i skymningen. Lunch och middag på hotellet.

 • Dag 7 Ranthambore, tågresa, Fatehpur Sikri, Agra

  Tidig morgon beger vi oss till tågstationen för att med tåg (ca 1,5 tim) åka till Bharatpur där vår buss väntar för vidare färd till den övergivna staden Fatehpur Sikri. Staden uppfördes på order av Akbar den store på 1500-talet sedan han beslutat att flytta sin huvudstad från Agra till denna plats.Efter endast ett drygt decennium förlorade Fatehpur Sikri sin ställning, administration och hov flyttade tillbaka till Agra.

  Vi vandrar runt bland de pampiga röda sandstensbyggnaderna som oförstörda står kvar och känner atmosfären från flydda tider. Efter luch fortsätter vi sedan till Agra och vårt hotell för incheckning och möjlighet till vila innan middag.

 • Dag 8 Agra, Taj Mahal, Agra fort

  Vi tillbringar dagen i Agra och börjar tidig morgon med den allra främsta symbolen för Indien – Taj Mahal – enligt många världens vackraste byggnad. Byggt i vit marmor, i en grönskande trädgård som uppförts för att efterlikna paradiset, ligger detta gravmausoleum till synes helt opåverkat av tidens gång. Vi får höra den vackra berättelse som ligger bakom skapelsen av Taj Mahal och får gott om tid att uppleva platsen och det utsökta hantverk som syns överallt, inte minst i detaljerna. Oavsett hur mycket man hört talas om Taj Mahal blir man överraskad av den harmoni och skönhet byggnaden utstrålar. Det är väldigt svårt att vända bort blicken! 

  Efter lunch beger vi oss till Agra fort vid Jamunaflodens strand. Även denna imponerande fästning började byggas av Akbar den store, men det var hans sonson Shah Jahan som senare lät bygga ut och försköna den till en mer palatslik stil. Här vandrar vi runt och föreställer oss hur mogulkejsarna, deras hov och haremsdamer levde. Det var härifrån som kejsarna Akbar, Jehangir och Shah Jahan styrde sitt rike då Agra var huvudstad i mogulriket.

  Innan middag hinner vi även med ett besök i en hantverksateljé där man gör inläggningar med halvädelstenar i marmor, en hantverkstradition som är speciell just för Agra och som vi kan se i Taj Mahal. 

 • Dag 9 - 10 Agra, Delhi, Varanasi

  På morgonen reser vi med buss till Delhi för att efter lunch åka ut till flygplatsen för att flyga vidare till den heliga staden Varanasi. Staden, som förr kallades Benares, är guden Shivas stad vid floden Ganges och ett av hinduernas främsta pilgrimsmål, hit kommer årligen miljoner pilgrimer. Middag på hotellet.

  Morgonen därpå börjar vi med en stadsrundtur i Varanasi innan vi efter lunch besöker den lilla staden Sarnath där Buddha höll sin första predikan. På kvällen återvänder vi för att åka elricksha genom de vindlande gränderna och avslutar vid Ganges för att se hur prästerna utför välsignelseceremonin arti. Middag på hotellet.

 • Dag 11 Varanasi, Ganges, Delhi

  Tidigt på morgonen äntrar vi en båt som långsamt glider fram på floden Ganges. I soluppgången ser vi strandkanten där de fromma pilgrimerna badar i den heliga floden, en oförglömlig upplevelse. Kremeringsplatsen vid flodstranden kan vi också se, liksom lärare och heliga män som slagit sig ned på trapporna mot vattnet. Allting är mycket färggrant och stämningsfullt. Vi avslutar med en vandring genom Varanasis gränder där mängder av små och stora tempel kantar vår väg.

  Vi återvänder till hotellet för frukost och lite egentid innan vi checkar ut, äter lunch och bordar eftermiddagsflyget till Delhi. Middag på hotellet.

 • Dag 12 Delhi

  Delhi är egentligen två olika städer. Old Delhi, som var mogulväldets huvudstad från 1600-talet, och New Delhi som i huvudsak byggdes upp under den brittiska perioden under 1900-talet och är en grönskande stad med breda avenyer. Vi inleder förmiddagen med Raj Ghat, Mahatma Gandhis  kremeringsplats innan vi passerar Röda Fortet på väg till Jama Masjid, landets största moské. Vi åker med cykelriksha genom Old Delhis spännande gamla basargator. Här pågår en otrolig kommers och det kan ibland vara svårt att ta sig fram mellan alla kunder och varuleveranser. Därefter väntar lunch.

  Vi fortsätter till New Delhi som står i stark kontrast till förmiddagens upplevelser. Vi passerar India Gate på väg till det enorma palatset, Rastrapati Bhawan, där den indiske presidenten nu huserar.  Vi hinner även med sikhernas största helgedom i Delhi, Bangla Sahib samt får lite egen tid runt Haus Khaz/Khan Market för shopping eller egna strövtåg. På kvällen serveras avskedsmiddag.

 • Dag 13 Delhi, hemresa

  Buss till flygplatsen, hemresa med flyg. Hemkomst samma dag.

Karta

Resfakta

Reslängd 13 dagar
Avreseort Stockholm, Göteborg, Köpenhamn
Avresor 27/12, 21/1 och 26/2
Pris Från 28 500 kr
Enkelrumstillägg 3 500 kr
Detaljerade priser

Avresa 14 november - 25.100 kr
Avresa 27 december - 28.500 kr
Avresa 21 januari - 25.100 kr
Avresa 26 februari - 26.950 kr

I priset ingår
 • Flyg med Finnair till Delhi t/r. Priset gäller för avresa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn samt från Luleå och Umeå under förutsättning att flyg finns som passar med avresetiden från/till Helsingfors. Måltider ombord.
 • Svensk färdledare möter i Delhi och leder resan i Indien. Dessutom medverkar en engelsktalande indisk guide på varje resmål.
 • Särskilt utvalda hotell av hög turistklass, del i dubbelrum.
 • Alla måltider (frukost, lunch och middag) exklusive måltidsdryck. I förekommande fall ingår även de under jul- och nyårsafton obligatoriska tilläggen för festmiddagar.
 • Program enligt ovan. Transfers, bagagehantering, transporter, indiska skatter, monument- och entréavgifter. Inrikes resor enligt program.
 • Dricks till indiska guider, chaufförer, hotell och restaurangpersonal ingår i priset.
 • Indienresors informationspaket
 • Passagerar-, flygplats- och säkerhetsavgifter. Flygplatsskatter inom Indien och internationell flygplatsskatt vid avresan.
 • Du som reser utan sällskap garanteras kunna boka del i dubbelrum.
I priset ingår ej
 • Visum till Indien. Anvisningar medföljer bokningsbekräftelsen.
Reseförsäkring

Vi rekommenderar Europeiska ERV när det gäller rese- och avbeställningsförsäkringar.

Resplan

Dag 1. Avresa med flyg
Dag 2. Ankomst till Delhi, buss till Jaipur
Dag 3. Jaipur
Dag 4. Jaipur, bussutflykt till Sanganer
Dag 5. Jaipur, buss till Ranthambore
Dag 6. Ranthambore
Dag 7. Ranthambore, tåg till Bharatpur, buss till Fatehpur Sikri och Agra
Dag 8. Agra
Dag 9. Agra, buss till Delhi, flyg till Varanasi
Dag 10. Varanasi
Dag 11. Varanasi, flyg till Delhi
Dag 12. Delhi
Dag 13. Delhi, hemresa, hemkomst samma dag

Resesätt Finnair
Visum

För att kunna resa in i Indien krävs visum. Läs mer om visum till indien

Deltagarantal

15-24 resenärer.

Bra att veta

Anmälningsavgiften är 5 000 kr och ska betalas senast 7 dagar efter bokning. Resterande betalning ska vara oss tillhanda senast 40 dagar före avresa.

Boende

 • Libra Hotel, Jaipur

  Med en modern blandning av Rajasthansk kultur och modern gästfrihet sätter Libra hotel sina gäster i fokus. Från takterassen kan du ta ett dopp i poolen samtidigt som du blickar ut över Jaipurs stadsilhuett. Hotellet består av 49 elegant inredda rum i modern stil med diverse bekvämligheter såsom luftkonditionering, mini bar, tv, 24 timmars rumsservice, Wi-fi och värdeskåp. På restaurang Legend serveras såväl indiska som kinesiska och kontinentala rätter. Beläget i de västra delarna av Jaipur ca, 2 km från den rosa staden och järnvägsstationen. Hotellet erbjuder även gym, bar och ett mindre spa. Till hemsidan

 • National Resort, Ranthambore ***

  Ett trevligt hotell med 65 rymliga och elegant inredda rum stil med varma färger, vackra trägolv och fint målade detaljer. Rummen är luftkontitionerade och har bl a värdeskåp, platt-tv och minibar. Fri tillgång till Wi-fi. Hotellet har utomhuspool, rumsservice, restaurang och kan dessutom erbjuda massage och spabehandlingar. Till hemsidan

 • Hotel Orange, Agra ***

  Trevligt, nytt trevåningshotell i modern stil med bra läge i Agra. Hotellet har 24 elegant inredda rum med alla bekvämligheter samt restaurang. Gratis Wi-fi. 

 • Surya Kaiser Palace, Varanasi ***+

  Surya Kaiser Palace är ett trevligt, familjärt boutique hotell med stora, modernt inredda rum i europeisk stil. Här finns utomhuspool, multi-cuisine restaruant, spa/wellness center, bar och café. Kostnadsfri Wi-fi. Till hemsidan

 • Satvik By Chhabra Farm, Delhi ***

  Ett trevligt resortliknande hotell med 4 hektar lummig grönska, strategiskt beläget i närheten av flygplatsen. Hotellet har 35 stilfullt dekorerade rum med alla moderna bekvämligheter. Här finns restaurang, kafé, konferensutrymmen, utomhuspool och spa. Wi-Fi tillgängligt i lobby och restaurant.

Tilläggsresor

 • Tilläggresa Sol och bad i Goa

  Avsluta din rundresa i Indien med ett par dagar i Goa. Här finns Indiens vackraste stränder och mysigaste restaurangerLäs om tilläggsresan till Goa»

 • Tilläggsresa Husbåt i Keralas Backwaters med sol och bad

  Avsluta din rundresa i Indien med ett par dagar i Kerala. Upplev Backwaters från husbåt, och avsluta med avkoppling, sol och bad på Kovalams sandsträder. Läs om tilläggsresan till Kerala»