Översikt

Följ med på en affärsresa till Indien för att lära dig mera om det moderna, växande och fantastiska landet.

Vi kommer träffa företrädare för svenska affärsmän verksamma i Indien, men vi kommer även att besöka och uppleva flera kända resmål, alla rika på kultur och historia. Vi börjar i huvudstaden Delhi med sitt brittiska arv i New Delhi och mogultidens spår i Old Delhi. Sen tar vi oss till ett maharadjapalats i Bharatpur varifrån vi fortsätter till Agra och det sägenomspunna Taj Mahal. Vi hjälper dig att hitta ett Indien som är fulladdat med dynamisk potential, kontrasternas land där modernt möter traditionellt och där du aldrig upphör att förvånas och överraskas.

Färdledare på resan är Cecilia Purits
Cecilia har inte vuxit upp i Indien, men väl med Indien. Som dotter till Samuel Strandberg, Indienkännare och författare till flera böcker om Indien, och den som startade Samuel Travel´s resor till Indien (nu INDIENRESOR), har Indien alltid varit närvarande och självklart viktigt i hennes liv. Cecilia är definitivt en av de svenskor/ar som rest och sett mest av den indiska kontinenten. Genom åren har hon även lett ett mycket stort antal kultur-, studie- och turistresor till Indiens alla hörn, och hon får ständigt högsta betyg för sina insatser. Cecilia är även verksam som egenföretagare.

Boka din resa

2017-11-20 2017-11-26 17 990 kr Finnair Väntelista Boka

Reseprogram

 • Dag 1 - 2 Mån – tis 20-21 november / Avresa, Delhi

  Avresa med flyg med Finnair, från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn via Helsingfors. Ankomst till Delhi kl 06.35 på morgonen (tidsskillnaden är +4 ½ tim, dvs Indien är så många timmar "före" vår svenska tid/vintertid). Vår svenska färdledare möter på flygplatsen, transfer med buss till en restaurang för frukost och välkomnande information. Inkvartering på Holiday Inn Hotel. Första dagen beger vi oss rakt in i det brittiska Delhis hjärta - till New Delhi, den brittiska administrationens nya huvudstad började byggas i början av 1900-talet för att ersätta Calcutta som dittills varit britternas huvudort i Indien. Vi passerar utanför Rastrapati Bhavan, numera presidentpalats men ursprungligen byggt som den engelske vicekonungens residens. Härifrån har vi även en fin utsikt över New Delhis paradgata Raj Path som sträcker sig någon kilometer bort. Vi ser även India Gate, den triumfbåge som uppfördes som minnesmärke över de indiska soldater som stupade i första världskriget. Vi fortsätter sedan till sikhernas tempel Bangla Sahib. En mycket viktig beståndsdel i den sikhiska religionen är att idka välgörenhet. Ett sätt att göra det kommer till uttryck i att man serverar gratis måltider till alla som önskar komma till templet och äta. Vi vandrar runt inne i tempelområdet och besöker bl a det stora köket där en febril aktivitet pågår med matlagning, servering och diskning. Hundratals frivilliga deltar som en del i sin religionsutövning i denna utspisning. Samlas på kvällen för välkomstmiddag på hotellet.

 • Dag 3 Ons 22 november/ Delhi- Studiebesök

  Vi börjar dagen med att ta oss till Svenska ambassaden för ett möte med Business Sweden. De kommer ge oss en presentation om affärsrelationerna mellan Indien och Sverige, den indiska ekonomin m m. Möjlighet finns att ställa frågor. Gemensam lunch Under eftermiddagen gör vi ett besök till ett SEB i Delhi. På kvällen äter vi middag på restaurant Lodhi Garden, centralt belägen.

 • Dag 4 Tor 23 november / Delhi - Studiebesök

  Denna dag ägnar vi åt studiebesök i Gurgaon, den moderna förorten som är ihopbyggd med Delhi. Här kommer vi träffa svenska företag verksamma i Indien. Flera av våra stora svenska företag finns på plats här, bl a Ericsson och IKEA. Ikea har nu fått tillstånd att öppna varuhus i landet. Lunch och middag ingår under dagen. Detaljprogram presenteras närmar inpå avresa.

 • Dag 5 Fre 24 november / Delhi – Bharatpur

  Efter frukost tar vi oss till Old Delhi och upplever kontrasten mot New Delhi. Old Delhi ligger där det har funnits en stad så länge man kan följa historien. Den första kända staden hette Indrarastha och omnämndes i eposet Mahabharata. Old Delhi benämndes ursprungligen Shajahanabad efter kejsaren Shah Jahan som beordrade byggandet av denna stad. Shah Jahan regerade mellan 1628 och 1658 och var den störste byggherren bland alla mogulkejsare. Under hans tid tillkom det stora Röda fortet i Delhi, moskén Jama Masjid och inte minst - Taj Mahal i Agra. I de många gränderna är folklivet intensivt, det myllrar av människor och i basarerna säljs det kryddor, tyger, traditionell medicin, köksredskap, levande kycklingar, papegojor och precis vad som helst. Vi äntrar cykelrikshor som tar oss genom de trånga gränderna och längs basargatorna. Vi avslutar med att passera Röda fortet vars imponerande bastioner vi nöjer oss med att se från utsidan.Transfer till järnvägsstationen för tågresa till Bharatpur där vi tar in på ett alldeles speciellt hotell som är ett tidigare autentiskt maharadjapalats, nu omvandlat till ett hotell som drivs av maharadjans bror. Hotellet har en alldeles särskild atmosfär och blivit mycket uppskattat av våra många resenärer som bott här. På tåget intar vi vår lunchbox. Inkvartering på hotellet och sedan kan vi koppla av och njuta av hotellets pool. Middag på kvällen.

 • Dag 6 Lör 25 november / Bharatpur – Agra - Delhi

  Vi åker vidare med buss mot Agra, som var huvudstad i mogulernas rike i norra Indien under 1500- och 1600-talen. Vi ska idag besöka för alla Indienresenärers dröm - Taj Mahal. Denna vitskimrande byggnad står än idag efter drygt 350 år till synes helt opåverkad av tidens gång. Taj Mahal beställdes av mogulkejsaren Shah Jahan att uppföras som ett mausoleum över hans älsklingshustru Mumtaz och ligger i en stor trädgård skapad efter de strikta regler som gällde för mogulträdgårdar. På plats får vi höra hela den dramatiska berättelsen om Mumtaz och Shah Jahan. Det är lätt att tro att beskrivningarna av Taj Mahals skönhet är överdrivna. Men vi vågar påstå att Taj Mahal verkligen är så enastående vackert som det sägs. Man kan vandra runt i parken framför byggnaden och njuta av den från alla möjliga vinklar. Och många säger samma sak - man vill aldrig sluta titta, man blir aldrig mätt på Taj Mahal! Taj Mahals fasad, och även dess inre, är täckt med inläggningar av halvädelsten i marmor, ett hantverk som blivit en specialitet för Agra. Blomstermönstren som pryder ytorna är mjuka och ibland direkt avbildande. Inläggningstekniken har gått i arv, vissa familjer har i generationer haft detta hantverk som sin näring, varför vi också besöker en nutida hantverksateljé där vi kan se hur man än idag utövar denna konst med enkla verktyg.

  Vi återvänder sedan till Delhi med det nya expresståget, 17.50-19.30. Transfer tillbaka till Holiday Inn Hotel. Gemensam avskedsmiddag på hotellet.

 • Dag 7 Sön 26 november / Hemresa

  Tidig frukost och transfer till flygplatsen. Avresa med Finnair kl 10.40, ankomst Helsingfors 14.45. Vidare med anslutningsflyg till Stockholm/Göteborg/Köpenhamn.

Resfakta

Reslängd 7 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn, Göteborg
Avresor 20/11
Pris Från 17 990 kr
Enkelrumstillägg 2690 kr
I priset ingår
 • Flyg med Finnair till Delhi t/r, ekonomiklass. Priset gäller för avresa från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn. Måltider ombord. Avresa från Oslo på förfrågan.
 • Dagens aktuella flygskatter.
 • Representant från tidningen medföljer resan.
 • Våra mycket Indienkunniga svenska färdledare möter i Delhi och leder resan i Indien. Dessutom medverkar en engelsktalande indisk guide.
 • Hotell av turistklass/första klass, del i dubbelrum. Alla angivna måltider (samtliga frukostar, luncher och middagar), exkl måltidsdryck.
 • Dag-för-dag program enligt ovan.
 • Transfers, bagagehantering, transporter och entréavgifter.
 • Dricks för gemensam service är inkluderad i priset.
 • Vårt informationspaket, INDIENRESORS informationshäfte Praktiska råd och tips inför resan, Utrikespolitiska Institutets Indienhäfte.
 • Passagerar-, flygplats- och säkerhetsavgifter
I priset ingår ej
 • Visum till Indien, f n USD 48/person
 • Enkelrumstillägg 2 690 kr
Tillval och utflykter
Tillägg EJ prenumerant 1 500 kr
Resplan

Dag 1. Avresa från Sverige
Dag 2. Ankomst Delhi, sightseeing
Dag 3. Studiebesök
Dag 4. Studiebesök
Dag 5. Delhi - Bharatpur, sightseeing Old Delhi
Dag 6. Bharatpur -Agra -Taj Mahal - tåg till Delhi
Dag 7. Avresa från Delhi, hemkomst samma dag

Resesätt Finnair
Visum

För att kunna resa in i Indien krävs visum. Läs mer om visum till indien

Bra att veta

Anmälningsavgiften är 3 000 kr och ska betalas senast 7 dagar efter bokning. Resterande betalning ska vara oss tillhanda senast 20 dagar före avresa.

Tilläggsresor

 • Tilläggresa Sol och bad i Goa

  Avsluta din rundresa i Indien med ett par dagar i Goa. Här finns Indiens vackraste stränder och mysigaste restaurangerLäs om tilläggsresan till Goa»

 • Tilläggsresa Husbåt i Keralas Backwaters med sol och bad

  Avsluta din rundresa i Indien med ett par dagar i Kerala. Upplev Backwaters från husbåt, och avsluta med avkoppling, sol och bad på Kovalams sandsträder. Läs om tilläggsresan till Kerala»