Översikt

Vi inleder vårt äventyr i Rajasthans charmiga huvudstad Jaipur där vi besöker den storslagna fästningen Amber.

I Agra väntar den övergivna mogulstaden Fatehpur Sikri och naturligtvis Taj Mahal som utan tvekan är ett av världens allra vackraste byggnadsverk. Vi avrundar med att uppleva de stora kontrasterna i Delhi, de ståtliga paradgatorna och stora grönområdena från den brittiska perioden och cykelriksha genom de trånga gränderna och basargatorna i Old Delhi.

Vår resa till Indien går med reguljärt flyg till kontrastrika Delhi. Vid ankomst möter vår svenska färdledare som tar oss med på några av de mest populäraste höjdpunkterna i Indien!


Om vår färdledare Hans Engberg

Resan leds av Indienspecialisten Hans Engberg som har tillbringat många av de senaste 30 åren i Indien och talar flytande hindi. Han har en unik kunskap om indiskt vardagsliv och kultur som han gärna förmedlar. Hans bor och arbetar halva året som färdledare i Indien och har lett ett ”oräkneligt” antal resor till Indiens alla hörn. Väl i Sverige vistas han mestadels på Gotland. Hans är en av våra mest erfarna färdledare, har lett SvD accentresor tidigare och får genomgående högsta betyg från våra resenärer till Indien

Reseprogram

 • Dag 1-2 Avresa, Delhi, Jaipur

  Vi flyger med Finnair via Helsingfors. Vårt flyg ankommer på morgonen till Delhi där vår svenska färdledare möter med buss. Vi börjar med en frukost på närbeläget hotell innan vår buss tar oss söderut mot den välkända delstaten Rajasthan och dess huvudstad Jaipur. Staden har fått sitt namn av sin grundare, maharadjan Jai Singh II (1693-1743) och uppfördes på 1700-talet med rätvinkliga kvarter och proportionellt anpassade gator och gränder. Husen i centrum är rosa efter att maharadjan Man Singh i slutet av 1800-talet beslutade att hela staden skulle målas inför ett kungligt besök från England. Vi inleder programmet med ett besök i Birla temple. Välkomstmiddag på kvällen.

 • Dag 3 Jaipur - Amber

  Efter frukost beger vi oss till Amber som var huvudstad innan Jaipur byggdes på slättlandet. Här ska vi besöka Amber Fort som är en stor fästning uppe i bergen. Jeepar tar oss upp till Amber Fort där vi vandrar genom palatsets vackra byggnader och de många salarna samt njuter av utsikten över landskapet. Efter lunch är det sedan dags för Jaipurs gamla kvarter och det stora maharadjapalatset och Vindarnas palats, vars speciella fasad mot gatan gjorde det möjligt för hovets beslöjade damer att blicka ut och följa parader och andra evenemang utanför palatset. Vi åker el-cykel-rickshaw bland basarerna och ges tid för egna strövtåg och möjlighet till shopping. I Jaipur är utbudet av smycken, juveler och tyger stort.

 • Dag 4 Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra

  Efter frukost tar vi bussen mot Agra. Vi stannar till vid den övergivna staden Fatehpur Sikri som uppfördes på order av Akbar den store på 1500-talet sedan han beslutat att flytta sin huvudstad från Agra till denna plats. Efter endast ett drygt decennium förlorade Fatehpur Sikri sin ställning, administration och hov flyttade tillbaka till Agra. Vi vandrar runt bland de pampiga röda sandstens-byggnaderna som oförstörda står kvar och känner atmosfären från flydda tider. Vi fortsätter sedan till Agra. Det var härifrån som kejsarna Akbar, Jehangir och Shah Jahan styrde sitt rike då Agra var huvudstad i mogulriket.

 • Dag 5 Agra, Taj Mahal

  Vi besöker Taj Mahal – en av världens allra största sevärdheter och förstås en av resans absoluta höjdpunkter. Taj Mahal är ett mausoleum men också ett kärleksmonument över kejsare Shah Jahan och hans älskade hustru Mumtaz. Byggt i vit marmor i mitten av 1600-talet, i en grönskande trädgård som uppförts för att efterlikna paradiset, ligger detta gravmausoleum till synes helt opåverkat av tidens gång. Vi får höra den vackra berättelse som ligger bakom skapelsen av Taj Mahal. Vi äter lunch och besöker Agra Fort vid Jamunaflodens strand. Enorma murverk innesluter ett flertal palats och byggnader, en del i marmor. Även denna imponerande fästning började byggas av Akbar den store, men det var hans sonson Shah Jahan som senare lät bygga ut och försköna den till en mer palatslik stil. Här vandrar vi runt och föreställer oss hur mogulkejsarna, deras hov och haremsdamer levde.Det finns gott om tid att uppleva platserna och det utsökta hantverk som syns överallt.

 • Dag 6 Agra - Delhi

  Efter frukost beger vi oss mot Delhi. Väl framme i Delhi gör vi vårt första stopp den stora vackra och för överklassen populära parken Lodhi Garden. I parken promenerar vi runt bland vackra träd och trädgårdar med byggnader ifrån 1500-talet. Vi intar vår middag på hotellet.

 • Dag 7 New och Old Delhi

  Vi börjar med att besöka New Delhi som byggdes av engelsmännen efter att de flyttat Brittiska Indiens huvudstad från Calcutta till Delhi år 1911. Vi ser det nuvarande presidentpalatset som ursprungligen uppfördes av britterna och India Gate. I Old Delhi har det funnits en stad så länge man kan följa historien. Dagens Old Delhi började uppföras av de muslimska härskarna på 1600-talet och har sedan dess byggts om och byggts till ända fram till 1800-talet. Vi åker cykelriksha genom de slingrande gränderna vars livliga gatuliv utgör en otrolig kontrast mot New Delhis spatiösa grönska. Vi besöker sedan den stora sunnimoskén Jama Masjid, Indiens största moské, varifrån man har god utsikt över basarerna runt omkring samt mot Röda fortet, det forna kejsarresidenset. Vi ska också besöka sikhernas största helgedom i Delhi, Bangla Sahib och Qutb Minar, det högsta i sitt slag byggt av sten i hela Indien. Tornets höjd är 72,5 meter och dess diameter är 14,3 meter. På kvällen serveras avskedsmiddag.

 • Dag 8 Delhi, hemresa

  Efter frukost tar vi buss till flygplatsen, hemresa med flyg, hemkomst samma dag. 

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Göteborg, Umeå , Stockholm
Avresor Oktober 2020
Pris Från Ca 13995
Enkelrumstillägg 1800 kr
I priset ingår
 • Flyg med Finnair fr. Umeå och Stockholm till Delhi via Helsingfors t/r
 • Mat och måltidsdryck, öl/vin på flyget ingår
 • Del i dubbelrum
 • Utflykter och inträden enligt program
 • Helpension. Dryck tillkommer
 • Svensk färdledare och lokala eng. talande guider
 • Dricks till lokalguider, chaufförer m.fl.
I priset ingår ej
 • Visum till Indien, f n USD 82/person
 • Enkelrumstillägg 1 500 kr
Reseförsäkring

Vi rekommenderar Europeiska ERV när det gäller rese- och avbeställningsförsäkringar.

Resplan

Dag 1. Avresa från Sverige
Dag 2. Ankomst Delhi, till Jaipur
Dag 3. Jaipur, Amber
Dag 4. Jaipur, Fatehpur Sikri, Agra
Dag 5. Agra, Taj Mahal
Dag 6. Agra, Delhi
Dag 7. New - och Old Delhi
Dag 8. Delhi, hemresa, hemkomst samma dag

Resesätt Finnair
Visum

För att kunna resa in i Indien krävs visum. Läs mer om visum till indien

Bra att veta

Anmälningsavgiften är 3 000 kr och ska betalas senast 7 dagar efter bokning. Resterande betalning ska vara oss tillhanda senast 40 dagar före avresa.

Hotell
Jaipur: Libra Hotel Agra: Regal Vista Delhi/Gurgaon: Leisure Inn West 

Tilläggsresor

 • Tilläggsresa Husbåt i Keralas Backwaters med sol och bad

  Avsluta din rundresa i Indien med ett par dagar i Kerala. Upplev Backwaters från husbåt, och avsluta med avkoppling, sol och bad på Kovalams sandsträder. Läs om tilläggsresan till Kerala»

 • Tilläggresa Sol och bad i Goa

  Avsluta din rundresa i Indien med ett par dagar i Goa. Här finns Indiens vackraste stränder och mysigaste restaurangerLäs om tilläggsresan till Goa»