Översikt

NYHET! Rundresa som inleds i huvudstaden Delhi, vidare till Agra, fortsätter till Rajasthans charmiga huvudstad Jaipur med sina basarer och fästningen Amber. Vår vandring sker i Rajasthan där vi även besöker Pushkar, Jodhpur och avslutar med Udaipur.

Följ med oss på vandring i Rajasthan och till klassiska Gyllene triangeln, Delhi, Agra och Jaipur. Vi startar resan med att uppleva de stora kontrasterna i Delhi, de ståtliga paradgatorna och stora grönområdena från den brittiska perioden och cykelrisksha genom de trånga gränderna och basargatorna i Old Delhi.  I Agra väntar den övergivna mogulstaden Fatehpur Sikri och naturligtvis Taj Mahal som utan tvekan är ett av världens allra vackraste byggnadsverk. Vårt äventyr fortsätter till Rajasthans charmiga huvudstad Jaipur med sina basarer och den grandiosa fästningen Amber. Den heliga staden Pushkar är vårt nästa mål och därefter väntar den blå staden Jodhpur innan vi börjar vår vandring via Ghanerao till Kumbalgarh. Vi avrundar vår vistelse med några dagar i vackra Udaipur innan vi återvänder till Delhi och hemresan.


Om färdledaren

Våra svenska färdledare är engagerade, entusiastiska och kunniga Indienkännare som brinner för att ta dig med till Indiens alla hörn.  Läs mer om våra färdledare

Reseprogram

 • Dag 1-2 Avresa, ankomst Delhi

  Avresa med flyg, ankomst på morgonen till Delhi där vår svenska färdledare möter med buss. Delstaten Delhi med runt sjutton miljoner invånare består av städerna Old Delhi och New Delhi samt omkringliggande landsbygd. Vi börjar med att besöka New Delhi som byggdes av engelsmännen efter att de flyttat Brittiska Indiens huvudstad från Calcutta till Delhi år 1911. På väg till hotellet ser vi det nuvarande presidentpalatset som ursprungligen uppfördes av britterna och India Gate.

  I Old Delhi har det funnits en stad så länge man kan följa historien. Den första kända staden hette Indraprastha och omnämndes i eposet Mahabharata. Dagens Old Delhi började uppföras av de muslimska härskarna på 1600-talet och har sedan dess byggts om och byggts till ända fram till 1800-talet. I de många trånga gränderna och basarerna är folklivet intensivt, det myllrar av människor. Det säljs kryddor, tyger, traditionell medicin, köksredskap, levande kycklingar, papegojor och precis vad som helst.

  Under eftermiddagen besöker vi den stora sunnimoskén Jama Masjid, Indiens största moské, varifrån man har god utsikt över basarerna runt omkring samt mot Röda fortet, det forna kejsarresidenset. Vi åker cykelriksha genom de slingrande gränderna vars livliga gatuliv utgör en otrolig kontrast mot New Delhis spatiösa grönska. På kvällen serveras välkomstmiddag.

 • Dag 3 Delhi, Agra, Taj Mahal

  Efter frukost tar vi oss med buss till Agra. Det var härifrån som kejsarna Akbar, Jehangir och Shah Jahan styrde sitt rike då Agra var huvudstad i mogulriket. Här kommer vi att besöka  Taj Mahal – alla Indienresenärers drömmål, en av världens allra största sevärdheter och förstås en av resans absoluta höjdpunkter. Taj Mahal är ett mausoleum men också ett kärleksmonument över kejsare Shah Jahan och hans älskade hustru Mumtaz. Byggt i vit marmor i mitten av 1600-talet, i en grönskande trädgård som uppförts för att efterlikna paradiset, ligger detta gravmausoleum till synes helt opåverkat av tidens gång. Vi får höra den vackra berättelse som ligger bakom skapelsen av Taj Mahal och får gott om tid att uppleva platsen och det utsökta hantverk som syns överallt, inte minst i detaljerna. Oavsett hur mycket man hört talas om Taj Mahal blir man överraskad av den harmoni och skönhet byggnaden utstrålar. Det är väldigt svårt att vända bort blicken!

  Framåt kvällen gör vi en gemensam promenad i Agra. Vi får även höra hur mogulkejsarna, deras hov och haremsdamer levde i staden.

 • Dag 4 Agra, Fatehpur Sikri, Jaipur

  Vi tar bussen till den övergivna staden Fatehpur Sikri som uppfördes på order av Akbar den store på 1500-talet sedan han beslutat att flytta sin huvudstad från Agra till denna plats. Efter endast ett drygt decennium förlorade Fatehpur Sikri sin ställning, administration och hov flyttade tillbaka till Agra. Vi vandrar runt bland de pampiga röda sandstensbyggnaderna som oförstörda står kvar och känner atmosfären från flydda tider.  Vi intar vår lunch i Bharatpur och fortsätter sedan till Jaipur. 

 • Dag 5 Jaipur, Amber Fort, maharajapalatset, basarerna

  Vi börjar dagen med att bege oss till Amber som var huvudstad innan Jaipur byggdes på slättlandet. Här ska vi besöka Amber Fort som är en stor fästning uppe i bergen. Med jeep tar vi oss upp till Amber Fort där vi vandrar genom palatsets vackra byggnader och de många salarna samt njuter av utsikten över landskapet.

  Efter besök hos mattillverkare och lunch är det sedan dags för Jaipurs gamla kvarter och det stora maharadjapalatset och Vindarnas palats, vars speciella fasad mot gatan gjorde det möjligt för hovets beslöjade damer att blicka ut och följa parader och andra evenemang utanför palatset. Vi åker el-cykelricksha bland basarerna och ges tid för egna strövtåg och möjlighet till shopping. I Jaipur är utbudet av smycken, juveler och tyger stort.

 • Dag 6 Jaipur, Pushkar

  Vi lämnar Jaipur och kör i ca 3 timmar till den heliga staden Pushkar. Hit kommer mängder med pilgrimmer, klädda i sarier och turbaner i lysande starka färger, som kommer möta oss i staden med sina smala gränder och traditionella hus. Väl framme checkar vi in på vårt hotell. Vi besöker sedan Brahmatemplet, ett av väldigt få tempel i världen som är helgade till skapelsens gud, Brahma. Templet byggdes på 1300-talet och hyser en staty av Brahma. Enligt legenden skapades Pushkar när Brahma släppte en lotusblomma till jorden från sin hand. 
  Efter lunch tar vi en promenad runt stadens heligaste sjö, Pushkarsjön, med sina "ghats" alltså trappor eller avsatser ned till en plats för rituella bad och kremering. Hit kommer ett stort antal pilgrimmer för att rena såväl sina kroppar som sina själar. Pushkar är även berömt för sin årliga kamelmarknad.  

 • Dag 7-8 Pushkar, Jodhpur

  Efter frukost lämnar vi Pushkar och fortsätter med bussen västerut i Rajasthan till staden Jodhpur, som kallas den blå staden efter de berömda blåmålade husen i gamla stan. Från början var de blå husen bebodda av brahminer, idag används den blå färgen av alla. Resan tar ca 5 timmar och därefter checkar vi in på hotellet. Eftermiddagen programfri, Lunch och middag under dagen.


  Nästa dag börjar vi med att besöka det majestätiska och ointagliga Mehrangarh Fort, byggt av Rao Jodha i mitten av 1400-talet, vid samma tid som Jodhpur grundades som huvudstad i Marwarriket. Fortet, som ligger i utkanten av Tharöknen, är byggt på en klipphäll som höjer sig 120 meter över staden och består av en labyrint av palatsbyggnader. Staden ligger i ett gränsland mellan halvöken och öken.

   

 • Därefter ska vi utforska Jodhpurs gator, vi tar del av det livfulla och färgstarka gatuliv som Rajasthans städer är kända för. Jodhpurs basarer säljer alla sorters varor som batiktyger, textilier, marionettdockor och smycken med mera.
  Vi fortsätter sedan till några av stadens andra palats som Moti Mahal (Blomsterpalatset), Sheesh Mahal (Spegelpalatset), Sileh Khana och Jaswant Thada, med sina gravmonument som visar porträtt av Jodhpurs tidigare härskare. 

 • Dag 9-10 Jodhpur, Narlai, Ghanerao

  Efter en frukost i lugn och ro åker vi med bussen från Jodhpur till Narlai, resan tar cirka 3 timmar på förmiddagen. Vi checkar in på hotellet och äter gemensam lunch. Under eftermiddagen tar vår guide med oss på en promenad i omgivningarna, därefter tid för vila och middag på hotellet. Påföljande dag tar bussen oss till Sumer i Aravali-bergen där vi påbörjar vår vandring till Baghoka Bagh i Ghanerao. Vandringen som inkluderar lunch på vägen tar ungefär 6 - 7 timmar. Möjlighet ges för de som vill åka jeep delar av vägen. Längs vandringsleden kommer vi träffa på lokalbefolkningen och herdar som är ute och vallar sina djur. Leden går genom små byar och förbi små sjöar och vattendrag. Baghoka Bali är en stillsam plats med vacker natur, blommor och djurliv. Vila på kvällen innan den gemensamma middagen.

     

 • Dag 11 Ghanerao, Kumbalgarh

  Efter tidig frukost fortsätter vi vår vandring. Dagens destination är Kumbhalgarh Fort, en vandring som tar ungefär  7 - 8 timmar. En stor del av dagens vandring går uppför, men vi vandrar i skydd av skogens bladverk. Har vi tur kan vi skymta antiloper och vildsvin. Vår lokala guide pekar och visar oss det varierade fågellivet längs vägen. Vi stannar till vid en liten vattenreservoar som kallas Thanda Beri på lokalspråket, vilket betyder Krokodilsjön och här kan vi på håll se krokodilerna solbada. Vi vandrar också förbi en by som tillhör Bhilstammen, där vi tar del av bybornas vardagsliv. 

 • Mot slutet av vandringen belönas vi med en hänförande utsikt över Kumbhalagarh Fortet, vyer som kompenserar för den tuffa vandringen uppför.
  Incheckning på hotellet, varefter vi gör en kortare vandring runt fortet. Middag och vila på hotellet. 

 • Dag 12 Kumbalgarh, Udaipur

  Denna morgon kör vi till Foota Deval för att vandra ner till Ranakpur.  Under vår vandring stannar vi vid det gamla templet Parsuram Mahadev. Vi fortsätter vandringen och tar sedan bussen den sista biten till Ranakpur där vi gör ett uppehåll för lunch och för att besöka det berömda jaintemplet. Detta marmokomplex är ett av Indiens viktigaste jaintempel med utsökt arkitektur. Här finns ett stort antal salar med 1444 pelare, var och en utsmyckad, med hundratals unika snidade figurer. Senare på dagen kommer vi fram till Udaipur för incheckning och avkoppling på hotellet. Totaltid för vandringen 6 - 7 tim inkl pauser.

 • Dag 13-14. Udaipur

  Idag utforskar vi den vackra staden Udaipur som omges av sju sjöar och omges av Aravallibergen. På engelska kallas staden "City of Lakes" och mest berömd är Picholasjön i centrum. Vi får en guidad tur av Stadspalatset och av Rajasthans museum. Stadspalatset som är beläget med utsikt över Picholasjön uppfördes under tre sekler från Udaipurs grundande 1559 och består av flera sammanbundna palatsområden med terasser, paviljonger och hängande trädgårdar. Salarna har mogulinspirerade konstnärliga utsmyckningar. Efter vår lunch tar vi en tur med båt på Picholasjön.

   

   

   

 • Följande dag fortsätter vi vår sightseeing i Udaipur och vi kommer även ha tid för egna strövtåg på egen hand. Vi besöker bland annat ett hus från 1700-taler, Bagora Ki Haveli, som härstammar från den hinduiska Mewar-staten, vars ättlingar fortfarande finns kvar i stadens styre. Shiplgram heter platsen där vi kan handla traditionellt indiskt hantverk. Som kuriosa kan nämnas att de indiska episoderna för James Bond-filmen Octopussy spelades in i staden och på hotellet Lake Palace, tidigare ett privat palats.

   

 • Dag 15-16 Udaipur, Delhi, hemresa

  Vi tillbringar förmiddagen i Udaipur och hinner besöka någon av stadens basarer och marknader innan vi får transfer till flygplatsen för resa tillbaka till Delhi. Inkvartering på hotell i Delhi. På kvällen samlas vi för gemensam avskedsmiddag.

  Nästa morgon buss till flygplatsen, hemresa med flyg. Hemkomst samma dag.

Karta

Resfakta

Reslängd 16 dagar
Avreseort Stockholm, Göteborg, Köpenhamn
Avresor 1/11
Pris Från 35 500 kr
Enkelrumstillägg 6 200 kr
I priset ingår
 • Flyg med Finnair till Delhi t/r. Priset gäller för avresa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Måltider ombord. Flygfakta Finnair
 • Svensk färdledare möter i Delhi och leder resan i Indien. Dessutom medverkar en engelsktalande indisk guide på varje resmål.
 • Särskilt utvalda hotell av turistklass, del i dubbelrum.
 • Alla måltider (frukost, lunch och middag) exklusive måltidsdryck. 
 • Program enligt ovan. Transfers, bagagehantering, transporter, indiska skatter, monument- och entréavgifter. Inrikes resor enligt program.
 • Dricks till indiska guider, chaufförer, hotell och restaurangpersonal ingår i priset.
 • Indienresors informationspaket
 • Passagerar-, flygplats- och säkerhetsavgifter.
 • Du som reser utan sällskap kan boka del i dubbelrum.
I priset ingår ej
 • Visum till Indien. Anvisningar medföljer bokningsbekräftelsen.
Reseförsäkring

Vi rekommenderar Europeiska ERV när det gäller rese- och avbeställningsförsäkringar.

Resplan

Dag 1. Avresa med flyg
Dag 2. Delhi
Dag 3. Delhi, buss till Agra
Dag 4. Agra, buss till Fatehpur Sikri och Jaipur
Dag 5. Jaipur
Dag 6. Jaipur, buss till Pushkar
Dag 7-8. Pushkar, buss till Jodhpur
Dag 9-10. Jodhpur, vandring till Ghanerao
Dag 11. Ghanerao, vandring till Kumbalgarh
Dag 12. Kumbalgarh, vandring och buss till Udaipur
Dag 13-14. Udaipur
Dag 15. Udaipur, flyg till Delhi
Dag 16. Delhi, hemresa med flyg, hemkomst samma dag

Boende

Hotell under resan:
Delhi: Hotel Park
Agra: Hotel Clarks Shiraz
Jaipur: Hotel Bissau Palace
Pushkar: Hotel Jagat Nowas Palace Heritage
Jodhpur: Hotel Polo Heritage
Narlai: Hotel Rawla Narlai
Ghanerao: Ghanerao Jungle Lodge
Kumbalgarh: Hotel Club Mahindra Fort Kumbalgarh
Udaipur: Hotel Karohi Haveli
Delhi: Hotel Ramada Central, Gurgaon

Resesätt Finnair
Visum

För att kunna resa in i Indien krävs visum. Läs mer om visum till indien

Deltagarantal

10-18 resenärer.

Bra att veta

Anmälningsavgiften är 5 000 kr och ska betalas senast 7 dagar efter bokning. Resterande betalning ska vara oss tillhanda senast 40 dagar före avresa.

Tilläggsresor

 • Tilläggresa Sol och bad i Goa

  Avsluta din rundresa i Indien med ett par dagar i Goa. Här finns Indiens vackraste stränder och mysigaste restaurangerLäs om tilläggsresan till Goa»

 • Tilläggsresa Husbåt i Keralas Backwaters med sol och bad

  Avsluta din rundresa i Indien med ett par dagar i Kerala. Upplev Backwaters från husbåt, och avsluta med avkoppling, sol och bad på Kovalams sandsträder. Läs om tilläggsresan till Kerala»