Översikt

En rundresa till Indiens gyllene triangel i norr i kombination med avslutande dagar vid stranden i Goa.

Resan inleds i den charmiga rosa Staden Jaipur med sina basarer och den grandiosa fästningen Amber. Här får vi bl a prova på yoga och laga mat med en familj. I Abhaneri får vi uppleva lite av ett typiskt rajasthanskt byliv samt besöka Chand Baori, en av Indiens djupaste stegbrunnar. I Agra möts vi av världens mest omtalade byggnadsverk – Taj Mahal. Vi får dessutom uppleva Delhi med sina kontraster innan vi reser vidare till Goa och avslutar med några vilsamma dagar vid stranden.


Om vår svenska färdledare

Våra svenska färdledare är engagerade, entusiastiska och kunniga Indienkännare som brinner för att ta dig med till Indiens alla hörn.  Läs mer om våra färdledare

Reseprogram

 • Dag 1- 2 Avresa, Delhi, Jaipur

  Avresa med flyg till Delhi. Vårt flyg ankommer på morgonen där vår svenska färdledare möter med buss och tar oss söderut mot den välkända delstaten Rajasthan och dess huvudstad Jaipur. Jaipur byggdes på 1720-talet med vinkelräta, breda gator och ett centralt beläget palats för maharadjan och hans hov. Den rosa färgen härrör från ett kungligt besök 1878 då prinsen av Wales med följe kom på visit och maharadjan passade på att snygga till Jaipur till gästernas ära. Vi inleder programmet med en stadsrundtur och ett besök i Birlatemplet. Välkomstmiddag på kvällen.

 • Dag 3 - 4 Jaipur, Sanganer

  Efter frukost beger vi oss till bergen norr om Jaipur och till Amber fort, det stora palatset började anläggas på 1400-talet.och det var där maharadjan och hans hov residerade innan Jaipur byggdes. I centrala Jaipur finns Vindarnas palats vars fasad mot gatan gjorde det möjligt för hovets beslöjade damer att titta ut i gatans längdriktning och följa parader och andra evenemang utanför palatset. Vid vår lunch får vi en demonstration av sari- och turbanknytning samt hennamålning innan vi beger oss iväg på en färd med el-cykelricksha bland basarerna. Här ges även tid för egna strövtåg och shopping. Middag på hotellet.

  Nästa morgon inleder vi med en timmes avslappnande yoga med instruktör innan frukost. Därefter åker vi med buss till Sanganer för att se hur de producerar dekorativa papper och textilier för hand. Här ska vi även besöka en familj där vi får se och delta i matlagning av en delikat rajastansk lunch. Programfri eftermiddag i Jaipur, gör ett återbesök bland basarerna eller koppla av vid hotellets pool. Middag på hotellet på kvällen.

 • Dag 5 Jaipur, Abhaneri, Fatehpur Sikri, Agra

  Vi fortsätter nu resan österut. Vi reser genom ett vackert jordbrukslandskap och stannar till vid byn Abhaneri där vi får uppleva lite av ett typiskt Rajasthanskt byliv samt besöka Chand Baori, en av Indiens djupaste stegbrunnar och Harsh Mata templet. Resan fortsätter den övergivna staden Fatehpur Sikri som uppfördes på order av Akbar den store på 1500-talet sedan han beslutat att flytta sin huvudstad från Agra till denna plats. Efter endast ett drygt decennium förlorade Fatehpur Sikri sin ställning, administration och hov flyttade tillbaka till Agra. Vi vandrar runt bland de pampiga röda sandstensbyggnaderna som oförstörda står kvar och känner atmosfären från flydda tider. Sen eftermiddag kommer vi fram till vårt hotell i Agra där vi kan pustaq ut inför en av resans höjdpunkter.

 • Dag 6 Agra, Delhi

  Det har nu blivit dags för alla Indienresenärers dröm – Taj Mahal – detta enastående mausoleum som kejsar Shah Jahan lät resa över sin älsklingshustru i mitten av 1600-talet. Upplevelsen av den vackra byggnaden går utanpå det mesta, så perfekt vacker, men ändå så enastående personlig och intim. Under ett par århundraden då mogulerna härskade över Indien var Agra landets huvudstad. Den främste av dessa härskare, Akbar den store, regerade under senare hälften av 1500-talet och påbörjade bygget av Agra fort vid Jamunaflodens strand. Enorma murverk innesluter ett flertal palats och byggnader, en del i marmor. Även denna imponerande fästning började byggas av Akbar den store, men det var hans sonson Shah Jahan som senare lät bygga ut och försköna den till en mer palatslik stil. Här vandrar vi runt och föreställer oss hur mogulkejsarna, deras hov och haremsdamer levde. Det var härifrån som kejsarna Akbar, Jehangir och Shah Jahan styrde sitt rike då Agra var huvudstad i mogulriket. Efter lunch åker vi vidare med vår buss norrut, tillbaka till Delhi (ca 4 tim).

 • Dag 7 - 8 Delhi, Goa

  I Old Delhi har det funnits en stad så länge man kan följa historien. Den första kända staden hette Indraprastha och omnämndes i eposet Mahabharata. Dagens Old Delhi började uppföras av de muslimska härskarna på 1600-talet och har sedan dess byggts om och byggts till ända fram till 1800-talet. I de många trånga gränderna och basarerna är folklivet intensivt, det myllrar av människor. Det säljs kryddor, tyger, traditionell medicin, köksredskap, levande kycklingar, papegojor och precis vad som helst. Vi inleder förmiddagen med att åka cykelriksha genom de slingrande gränderna vars livliga gatuliv utgör en otrolig kontrast mot New Delhis spatiösa grönska. Vi besöker sedan den stora sunnimoskén Jama Masjid, Indiens största moské, varifrån man har god utsikt över basarerna runt omkring samt mot Röda fortet, det forna kejsarresidenset. Vi ska också besöka sikhernas största helgedom i Delhi, Bangla Sahib. Efter lunch fortsätter vi med New Delhi som byggdes av engelsmännen efter att de flyttat Brittiska Indiens huvudstad från Calcutta till Delhi år 1911. Vi ser det nuvarande presidentpalatset som ursprungligen uppfördes av britterna och India Gate. Vi hinner även med programfri tid vid Connaught Place innan vi återvänder till hotellt för avskedsmiddag (sista kvällen med färdledaren). Morgonen därpå åker vi buss till flygplatsen för att resa till Goa. Framme i Goa möts vi av en engelsktalande guide och buss som tar oss till hotellet där vi under resans avslutande dagar kan koppla av vid havet utan särskilt program.

 • Dag 9 - 11 Goa

  Lediga dagar vid havet. Vårt hotell ligger precis mitt på den 9 km långa stranden Calangute i norra Goa. Vila ut, bada eller strosa längs de oändliga stränderna. Vill du utforska Goa så är det billigt att ta sig runt med taxi, passa på att besöka världsarvet med den övergivna portugisiska staden "Old Goa". Här finns flera stora välbevarade katedraler omgivna av lummiga parker, det är allt som idag finns kvar av den tidgare huvudstaden, som en gång sades kunna jämföra sig med det dåtida Lissabon. Eller gör utflykter längs kusten till olika marknader med mat, tyger, prylar och se på vardagslivet. 

 • Dag 12 Hemresa

  Transfer till flygplatsen, hemresa med flyg, hemkomst samma dag,

Karta

Resfakta

Reslängd 12 dagar
Avreseort Köpenhamn, Stockholm, Göteborg
Avresor 3/2 och 21/2
Pris Från 21 950 kr
Enkelrumstillägg från 4 500 kr
I priset ingår
 • Flyg med Finnair till Delhi och hem från Goa. Priset gäller för avresa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.
 • Svensk färdledare möter i Delhi och leder resan i Indien, förutom de avslutande dagarna i Goa. Dessutom medverkar en engelsktalande indisk guide på varje resmål.
 • Särskilt utvalda hotell av hög turistklass, del i dubbelrum.
 • Angivna måltider dag 2-7 (alla frukostar, luncher och middagar, exkl måltiddryck) samt dag 8-12 (frukostar).
 • Program enligt ovan. Transfers, bagagehantering, transporter, indiska skatter, monument- och entréavgifter. Inrikes resor enligt program.
 • Dricks till indiska guider, chaufförer, hotell och restaurangpersonal ingår i priset.
 • INDIENRESORS informationspaket
 • Passagerar-, flygplats- och säkerhetsavgifter.
 • Du som reser utan sällskap kan boka del i dubbelrum.
I priset ingår ej
 • Visum till Indien. Anvisningar medföljer bokningsbekräftelsen
Reseförsäkring

Vi rekommenderar Europeiska ERV när det gäller rese- och avbeställningsförsäkringar.

Resplan

Dag 1. Avresa med flyg
Dag 2. Delhi, buss till Jaipur
Dag 3-4. Jaipur, bussutflykt till Sanganer
Dag 5. Jaipur, buss till Abhaneri, Fatehpur Sikri och Agra
Dag 6. Agra, buss till Delhi
Dag 7. Delhi
Dag 8. Delhi flyg till Goa
Dag 9-11. Goa
Dag 12. Transfer till flygplatsen, hemresa, hemkomst samma dag

Resesätt Finnair
Visum

För att kunna resa in i Indien krävs visum. Läs mer om visum till indien

Deltagarantal

15-24 resenärer.

Bra att veta

Anmälningsavgiften är 5 000 kr och ska betalas senast 7 dagar efter bokning. Resterande betalning ska vara oss tillhanda senast 40 dagar före avresa.

Boende

 • Libra Hotel, Jaipur

  Med en modern blandning av Rajasthansk kultur och modern gästfrihet sätter Libra hotel sina gäster i fokus. Från takterassen kan du ta ett dopp i poolen samtidigt som du blickar ut över Jaipurs stadsilhuett. Hotellet består av 49 elegant inredda rum i modern stil med diverse bekvämligheter såsom luftkonditionering, mini bar, tv, 24 timmars rumsservice, Wi-fi och värdeskåp. På restaurang Legend serveras såväl indiska som kinesiska och kontinentala rätter. Beläget i de västra delarna av Jaipur ca, 2 km från den rosa staden och järnvägsstationen. Hotellet erbjuder även gym, bar och ett mindre spa. Till hemsidan

 • Hotel Orange, Agra ***

  Trevligt, nytt trevåningshotell i modern stil med bra läge i Agra. Hotellet har 24 elegant inredda rum med alla bekvämligheter samt restaurang. Gratis Wi-fi. 

 • Satvik By Chhabra Farm, Delhi ***

  Ett trevligt resortliknande hotell med 4 hektar lummig grönska, strategiskt beläget i närheten av flygplatsen. Hotellet har 35 stilfullt dekorerade rum med alla moderna bekvämligheter. Här finns restaurang, kafé, konferensutrymmen, utomhuspool och spa. Wi-Fi tillgängligt i lobby och restaurant.

 • Lemon Tree Hotel Candolim, norra Goa ***

  Lemon Tree Hotel Candolim ligger endast en kort promenad från stranden vid Candolim. Det är ett trevligt litet hotell med modernt och ljust inredda rum med luftkonditionering, minibar, platt-tv och värdeskåp. Här finns  tillgång till Wi-fi, restaurang, lounge, bar och utomhuspool på takterassen samt fitnessavdelning. Till hemsidan