Översikt

Rajasthan – vars namn betyder konungarnas land, skiljer sig på många sätt från övriga Indien. Det är glesbefolkat och består till stor del av halvöken. De två viktigaste djuren är hästen och dromedaren. Människorna går ofta klädda i färgstarka kläder som kontrasterar starkt mot det karga landskapet. Rajasthan bestod tidigare av ett stort antal kungadömen och alla dessa härskare har lämnat palats och borgar efter sig som i kombination med det karga landskapet idag gör Rajasthan till ett mycket exotiskt och spännande resmål.

Vi inleder dock först resan med Agra och Taj Mahal, alla Indienresenärers dröm för att sedan ta oss in i delstaten Rajasthan och anrika Hindaun där vi ska bo på ett 800 år gammalt palatshotell. I Jaipur – den rosa staden ska vi se det stora maharadjapalatset, Vindarnas palats och det grandiosa Amber Fort. Vi tar vi sedan oss ännu längre in i Rajasthan till Udaipur, den vita staden där vi gör en båttur på sjön Pichola till det vackra Jag Mandir Palatset. I den blå staden Jodhpur beskådar vi det massiva Mehrangarh Fort  och i Pushkar kan vi se när vallfärdande pilgrimer renar sig i den heliga sjön. Resan avslutas i huvudstaden Delhi där vi bland annat åker cykelricksha genom de vindlande gränderna i Old Delhi. 


Om vår svenska färdledare
Våra svenska färdledare är engagerade, entusiastiska och kunniga Indienkännare som brinner för att ta dig med till Indiens alla hörn. Läs om våra färdledare

Reseprogram

 • Dag 1 - 2 Avresa, Delhi, Agra

  Avresa med flyg, ankomst på morgonen till Delhi där vår svenska färdledare möter med buss och tar oss till vårt hotell för frukost. Vi färdas sedan med vår buss till Agra där vi checkar in på vårt hotell och äter lunch. Under eftermiddagen besöker vi Agra fort vid Jamunaflodens strand. Enorma murverk innesluter ett flertal palats och byggnader, en del i marmor.

  Denna imponerande fästning började byggas av Akbar den store, men det var hans sonson Shah Jahan som senare lät bygga ut och försköna den till en mer palatslik stil. Här vandrar vi runt och föreställer oss hur mogulkejsarna, deras hov och haremsdamer levde. Det var härifrån som kejsarna Akbar, Jehangir och Shah Jahan styrde sitt rike då Agra var huvudstad i mogulriket. Välkomstmiddag på kvällen.

 • Dag 3 Agra, Taj Mahal, Hindaun

  Efter frukost beger vi oss till alla Indienresenärers dröm, Taj Mahal. Detta magnifika mausoleum som kejsar Shah Jahan lät resa över sin älsklingshustru i mitten av 1600-talet. Upplevelsen av den vackra byggnaden går utanpå det mesta, så perfekt vacker, men ändå så enastående personlig och intim. Vi hinner också med ett besök i en hantverksateljé där man gör inläggningar med halvädelstenar i marmor, en hantverkstradition som är speciell just för Agra och som vi kan se i Taj Mahal. 

  Efter lunch på lokal restaurang lämnar vi Agra och kör västerut (ca 3 tim) mot Rajasthan och Hindaun. Vi stannar vid den övergivna staden Fatehpur Sikri som uppfördes på order av Akbar den store på 1500-talet sedan han beslutat att flytta sin huvudstad från Agra till denna plats. Efter endast ett drygt decennium förlorade Fatehpur Sikri sin ställning, administration och hov flyttade tillbaka till Agra. Vi vandrar runt bland de pampiga röda sandstensbyggnaderna som oförstörda står kvar och känner atmosfären från flydda tider. Framme i Hindaun checkar vi in på vårt anrika palatshotell. Här får vi bland annat vara med om en articeremoni. Middag på palatshotellet.

 • Dag 4 Hindaun, tåg och bybesök, Jaipur

  Under förmiddagen promenerar vi gemensamt genom den 500 år gamla byn där vi bjuds på te hos en familj. Målet är närliggande Fateh singh Pura järnvägsstation där vi ska göra en kortare tågresa genom landskapet. Efter tågresan tar jeepar oss tillbaka till vårt hotell för lunch och utcheckning.

  Under eftermiddagen reser vi vidare med buss (ca 3 tim) till Jaipur. Staden byggdes på 1720-talet med vinkelräta, breda gator och ett centralt beläget palats för maharadjan och hans hov. Den rosa färgen härrör från ett kungligt besök 1878 då prinsen av Wales med följe kom på visit och maharadjan passade på att snygga till Jaipur till gästernas ära. Incheckning och middag på hotellet.

 • Dag 5 Jaipur, yoga, Amber Fort, basarerna

  Innan frukost inleder vi dagens program med en timmes avslappnande yoga med instruktör. Därefter spenderar vi dagen i Jaipur. Först beger vi oss till Amber fort där vi åker jeep upp till det högt belägna palatset, där vi vandrar runt dess många salar och njuter av utsikten ut över dalen.Därefter gör vi ett besök hos en mattillverkare där vi bl a får se hur dessa fantastiska mattor görs. Innan lunch stannar vi till vid Vindarnas palats, vars fasad möjliggjorde för hovets beslöjade damer att se ut i gatans längdriktning och följa parader och andra evenemang utanför palatset.

  Under vår lunch får vi en demonstration av sari- och turbanknytning samt hennamålning, därefter ser vi det stora maharadjapalatset innan det är dags för en färd med el-cykelricksha bland basarerna i den gamla delen av Jaipur. Här ges även tid för egna strövtåg och shopping innan vi återvänder till vårt hotell för middag.

 • Dag 6 Jaipur, Udaipur

  Efter frukost åker vi vidare med vår buss söderut genom Rajasthan till Udaipur, den vita staden som ligger vackert belägen mellan Arawalibergens toppar vid stranden av en stor konstgjord sjö, Lake Pichola. Staden har ca 500 000 invånare och många byggnader i gamla delen av staden är vita och palatsens fasader är i vit vacker marmor, som man för övrigt kan se brytas runt om i bergstrakterna kring Udaipur.

  Även Udaipur har varit huvudstad i ett mäktigt maharjadöme – Mewar, och kan därför ståta med flera enorma kungapalats och framför allt dess fantastiska palats, Lake Palace mitt den konstgjorda sjön, Lake Pichola.  Miljön känns igen från den gamla James Bond-filmen, Octopussy, som spelades in här. Även flera scener i filmen Mariegold Hotel utspelar sig här.

 • Dag 7 Udaipur, City Palace, Jag Mandir

  Udaipur är en behaglig plats och vi hinner besöka det stora kungapalatset, som numera är ett museum samt vandra lite i den gamla staden. Vi gör även en båttur på sjön för att nå ytterligare en ö med ett palats, Jag Mandir. Det var hit som de två älskande, Shah Jahan och hans älskade Mumtaz, drog sig tillbaka från Agra under en period. Utifrån ön får vi en fin vy in över land och de stora kungliga palatsen. Lunch under dagen, middag på hotellet.

 • Dag 8 Udaipur, Ranakpur, Jodhpur

  Vi lämnar Udaipur och kör norrut mot Jodhpur. Ungefär halvvägs skall vi stanna vid de vackra jain-templen i Ranakpur. Jainism är en separat religion och jains har vackert utsmyckade tempel på ett flertal platser även om templen i Ranakpur utmärker sig genom sin detaljrikedom och genom templets storlek. Därefter forsätter vi resan för att nå dagens mål; Jodhpur. 

  Jodhpur benämns bland som den blå staden då många hus är målade i en vacker duvblå ton. Jodhpur grundades på 1450-talet och blev då huvudstad i Marwar, ett av de viktigaste maharajadömena i Rajasthan. Idag är staden en miljonstad, belägen nästan exakt mitt i Rajasthan. Framåt kvällen promenerar vi bland basarerna nedanför den väldiga borgklippan.

  Lunch under dagen, middag på hotellet.

 • Dag 9 Jodhpur, Mehrangarh Fort, Pushkar

  Jodhpur domineras helt av den väldiga borgklippa som man ser på stort avstånd. Detta höga berg var perfekt att använda som befästning. Här beslöt  Rao Jodha år1469 att uppföra detr magnifika Mehrangarh Fort. Vi tar oss hela vägen upp och vandrar runt i de olika palatsbyggnaderna som har en mängd olika samlingar från tiden och otroligt finr utsmycka3 salar. Härifrån har man en vidsträckt utsikt över Jodhpur och kringliggande landsbygd. I fjärran kan vi även se Umaid Bhavan Palace, ett av de största maharajapalatsen i Indien och det som blev färdigbyggt sist, 1943, strax före Indiens självständighet. Numera inhyser palatset ett av indiens mer eleganta hotell medan ättlingar till den kungliga familjen bebor den västra delen av palatset.

  Efter lunch reser vi nu nu österut med vår buss, målet är den lilla orten Pushkar, en helt liten plats som vissa tider på året lockar till sig 100 000-tals besökare då man anser att den lilla tempeldammen i centrala Pushkar innehåller heligt vatten. Staden stoltserar även med Indiens största kamelmarknad och lockar både kamel- och turisthorder. Kamelmarknaden går av stapeln någon gång mellan oktober och november men då vi besöker Pushkar är det betydligt lugnare och vi kan strosa längst de små gatorna på egen hand. Middag på hotllet.

 • Dag 10 Pushkar, Chomu, Delhi

  Efter frukost beger vi oss till Pushkarsjön där hinduer badar för att rena sin själ. Vi gör även ett besök i Brahmatemplet, ett av de viktigaste hindutemplen och som tros ha en 2.000-årig historia. Nuvarande byggnader är från 1300-talet. Därefter lämnar vi Pushkar och kör vidare norrut mot Delhi. Vi stannar till i den lilla orten Chomu där vi ska inta vår lunch i ett 300 år gammalt palats, omvandlat till hotell. Här kan vi verkligen känna historiens vingslag. Vi fortsätter sedan med vår buss till Delhi. Middag på hotellet.

 • Dag 11 Delhi

  Vi inleder förmiddagen med Raj Ghat, Mahatma Gandhis kremeringsplats innan vi passerar Röda Fortet på väg till Jama Masjid, landets största moské. Av indierna är 140 miljoner muslimer. Old Delhi byggdes på 1600-talet sedan den muslimske mogulkejsaren Shah Jahan beslutat flytta huvudstaden hit från Agra. Vi åker cykelriksha och färdas genom vindlande och trånga gränder, förbi mängder av affärer och verkstäder samt illa underhållna stormanspalats. Vi hinner även med sikhernas största helgedom i Delhi, Bangla Sahib innan lunch.

  Under eftermiddagen väntar New Delhi, den pampiga stad som britterna byggde under sina sista år i landet och som står i stark kontrast till förmiddagens upplevelser. Vi passerar India Gate på väg till det enorma palatset, Rastrapati Bhawan, där den indiske presidenten nu huserar. Vi ges även lite egen tid runt Haus Khaz/Khan Market för shopping eller egna strövtåg innan vi återvänder till hotellet och kvällens avskedsmiddag.

 • Dag 12 Delhi, hemresa

  Buss till flygplatsen, hemresa med flyg. Hemkomst samma dag.

Karta

Resfakta

Reslängd 12 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn, Göteborg
Avresor 22/11
Pris Från 19 250 kr
Enkelrumstillägg 2 950 kr
I priset ingår
 • Flyg med Finnair till Delhi t/r. Priset gäller för avresa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.
 • Svensk färdledare möter i Delhi och leder resan i Indien. Dessutom medverkar en engelsktalande indisk guide på varje resmål.
 • Särskilt utvalda hotell av turistklass/hög turistklass, del i dubbelrum.
 • Alla måltider (frukost, lunch och middag) exklusive måltidsdryck.
 • Program enligt ovan. Transfers, bagagehantering, transporter, indiska skatter, monument- och entréavgifter. Inrikes resor enligt program.
 • Dricks till indiska guider, chaufförer, hotell och restaurangpersonal ingår i priset.
 • INDIENRESORS informationspaket
 • Passagerar-, flygplats- och säkerhetsavgifter.
 • Du som reser utan sällskap kan boka del i dubbelrum.
I priset ingår ej
 • Visum till Indien. Anvisningar medföljer bokningsbekräftelsen.
Reseförsäkring

Vi rekommenderar Europeiska ERV när det gäller rese- och avbeställningsförsäkringar.

Resplan

Dag 1. Avresa med flyg
Dag 2. Ankomst till Delhi, buss till Agra
Dag 3. Agra, buss till Hindaun
Dag 4. Hindaun, buss till Jaipur
Dag 5. Jaipur
Dag 6. Jaipur, buss till Udaipur
Dag 7. Udaipur
Dag 8. Udaipur, buss till Jodhpur
Dag 9. Jodhpur, buss till Pushkar
Dag 10. Pushkar, buss till Chomu och Delhi
Dag 11. Delhi
Dag 12. Delhi, hemresa, hemkomst samma dag

Resesätt Finnair
Visum

För att kunna resa in i Indien krävs visum. Läs mer om visum till indien

Deltagarantal

14-24 resenärer

Bra att veta

Anmälningsavgiften är 3 000 kr och ska betalas senast 7 dagar efter bokning. Resterande betalning ska vara oss tillhanda senast 20 dagar före avresa.

Boende

 • Hotel Orange, Agra ***

  Trevligt, nytt trevåningshotell i modern stil med bra läge i Agra. Hotellet har 24 elegant inredda rum med alla bekvämligheter samt restaurang. Gratis Wi-fi. 

 • Suroth Mahal Heritage Hotel, Hindaun ***

  Ett anrikt palatshotell som ursprungligen byggdes för 800 år sedan. Här finns 20 rymliga rum inredda i traditionell stil med moderna facilieter. Hotellet har en trevlig liten trädgård och restaurang. Gratis Wi-Fi.

 • Red Fox Hotel, Jaipur ***+

  Red Fox är ett hotell med modernt inredda och rymliga rum. Gästerna erbjuds fitnesscenter, café med såväl lättare snacks som lokala och internationella rätter, receptionsservice dygnet runt samt Wi-fi (mot extra avgift). Beläget endast 3,5 km från den internationella flygplatsen, nära Sawai Mansingh stadion och med det indologiska museet i närområdet. Till hemsidan

 • Atulya Niwas, Udaipur ***+

  Trevligt palatsliknande hotell beläget strax utanför stadens centrum. Här finn 39 modernt och välutrustade rum, två restauranger och utomhuspool på taket som erbjuder magnifik utsikt över området. Gratis Wi-Fi.

 • Amargarh Resort, Jodhpur ***+

  Ett trevligt hotell beläget lite utanför centrum som blandar det klassiska med det moderna. Här finns 35 smakfullt inredda rum, restaurang samt utomhuspool. Kostnadsfri Wi-Fi.

 • Pushkar Resort, Pushkar ***+

  En mindre hotellanläggning med boende i 40 olika villor, inramade i en rofylld miljö med en vacker trädgård och ett spa samt utomhuspool. Moderna och eleganta rum med alla bekvämligheter. Hotellet har sina egna odlingar av grönsaker och kryddor. WiFi finns.

 • Satvik By Chhabra Farm, Delhi ***

  Ett trevligt resortliknande hotell med 4 hektar lummig grönska, strategiskt beläget i närheten av flygplatsen. Hotellet har 35 stilfullt dekorerade rum med alla moderna bekvämligheter. Här finns restaurang, kafé, konferensutrymmen, utomhuspool och spa. Wi-Fi tillgängligt i lobby och restaurant.

Tilläggsresor

 • Tilläggresa Sol och bad i Goa

  Avsluta din rundresa i Indien med ett par dagar i Goa. Här finns Indiens vackraste stränder och mysigaste restaurangerLäs om tilläggsresan till Goa»

 • Tilläggsresa Husbåt i Keralas Backwaters med sol och bad

  Avsluta din rundresa i Indien med ett par dagar i Kerala. Upplev Backwaters från husbåt, och avsluta med avkoppling, sol och bad på Kovalams sandsträder. Läs om tilläggsresan till Kerala»

Boka din resa

2018-11-22 2018-12-03 19 250 kr Finnair 5+ Boka