Översikt

Rundresa som inleds i Rajasthans charmiga huvudstad Jaipur med sina basarer och fästningen Amber. I nationalparken Ranthambore hoppas vi möta tigerns blick!

Vi inleder vårt äventyr i Rajasthans charmiga huvudstad Jaipur med sina basarer och den grandiosa fästningen Amber. I nationalparken Ranthambore ger vi oss ut på tigerspaning och hoppas förstås möta en eller flera av de tigrar som finns här. I Agra väntar den övergivna mogulstaden Fatehpur Sikri och naturligtvis Taj Mahal som utan tvekan är ett av världens allra vackraste byggnadsverk. Vi avrundar med att uppleva de stora kontrasterna i Delhi, de ståtliga paradgatorna och stora grönområdena från den brittiska perioden och cykelriksha genom de trånga gränderna och basargatorna i Old Delhi.

Du bidrar till tigerns fortlevnad
Att besöka de stora tigerreservaten i Indien är den bästa garantin för att speciellt tigern men även det övriga djurlivet som den är så beroende av ska bestå i framtiden. Safarin ger inkomster till parkerna för underhåll och bevakning mot tjuvjakt. Dessutom ger besöket arbetstillfällen åt lokalbefolkningen, vilket minskar risken för att parkerna ska exploateras för andra ändamål. Indienresor är medlem i och stöder TOFT, (Tour Operators For Tigers), som på plats aktivt verkar för tigerns fortlevnad.


Om färdledaren

Våra svenska färdledare är engagerade, entusiastiska och kunniga Indienkännare som brinner för att ta dig med till Indiens alla hörn.  Läs mer om våra färdledare

Boka din resa

2020-11-19 2020-11-27 17 450 kr Finnair Stockholm 5+ Boka resa
2020-11-19 2020-11-27 17 450 kr Finnair Göteborg 4 Boka resa
2020-11-19 2020-11-27 17 450 kr Finnair Köpenhamn 4 Boka resa

Reseprogram

 • Dag 1- 2 Avresa, ankomst Delhi, Rajasthan

  Ankomst på morgonen till Delhi där vår svenska färdledare möter med buss. Efter frukost tar bussen oss söderut mot den välkända delstaten Rajasthan och dess huvudstad Jaipur. Staden har fått sitt namn av sin grundare, maharadjan Jai Singh II (1693-1743) och uppfördes på 1700-talet med rätvinkliga kvarter och proportionellt anpassade gator och gränder. Husen i centrum är rosa efter att maharadjan Man Singh i slutet av 1800-talet beslutade att hela staden skulle målas inför ett kungligt besök från England. Vi inleder programmet med en stadsrundtur och ett besök i Birlatemplet. Välkomstmiddag på kvällen.

 • Dag 3 Jaipur, Amber Fort, maharajapalatset, basarerna

  Vi inleder med en timmes avslappnande yoga med instruktör innan frukost. Efter frukost beger vi oss till Amber som var huvudstad innan Jaipur byggdes på slättlandet. Här ska vi besöka Amber Fort som är en stor fästning uppe i bergen. Med jeep tar vi oss upp till Amber Fort där vi vandrar genom palatsets vackra byggnader och de många salarna samt njuter av utsikten över landskapet.

  Efter besök hos mattillverkare och lunch är det sedan dags för Jaipurs gamla kvarter och det stora maharadjapalatset och Vindarnas palats, vars speciella fasad mot gatan gjorde det möjligt för hovets beslöjade damer att blicka ut och följa parader och andra evenemang utanför palatset. Vi åker el-cykelricksha bland basarerna och ges tid för egna strövtåg och möjlighet till shopping. I Jaipur är utbudet av smycken, juveler och tyger stort.

 • Dag 4 - 5 Jaipur, Ranthambore, tigersafari

  Vi lämnar Jaipur och kör 145 kilometer till nationalparken Ranthambore som ligger i östra Rajasthan. Parken var ursprungligen maharadjans privata jaktmarker och omfattar totalt 400 km2. Man beräknar att det finns ett 40-tal tigrar i området. 1972 startades Project Tiger vars målsättning är att på alla sätt stödja den indiska tigerstammen som numera beräknas uppgå till ca 1 700 djur. För 100 år sedan var antalet tigrar runt 45 000 och tigerjakt var högsta nöje bland indiska kungligheter och brittisk aristokrati. Här i Ranthambore finns goda chanser till viltskådning och vi hoppas naturligtvis på god tur. Vi gör två tigersafaris, en i gryningen och en i skymningen. Vi hinner även med ett bybesök. Läs om WWF:s Operation rädda tigern

 • Dag 6 Ranthambore, Bharatpur, Fatehpur Sikri, Agra

  Vi tar bussen in till Ranthambore stad och därifrån tåg till Bharatpur där vi åker vidare med buss till den övergivna staden Fatehpur Sikri som uppfördes på order av Akbar den store på 1500-talet sedan han beslutat att flytta sin huvudstad från Agra till denna plats. Efter endast ett drygt decennium förlorade Fatehpur Sikri sin ställning, administration och hov flyttade tillbaka till Agra. Vi vandrar runt bland de pampiga röda sandstensbyggnaderna som oförstörda står kvar och känner atmosfären från flydda tider. Vi fortsätter sedan till Agra. Det var härifrån som kejsarna Akbar, Jehangir och Shah Jahan styrde sitt rike då Agra var huvudstad i mogulriket.

 • Dag 7 Agra, Taj Mahal, Delhi

  Äntligen är det dags för Taj Mahal – alla Indienresenärers drömmål, en av världens allra största sevärdheter och förstås en av resans absoluta höjdpunkter. Taj Mahal är ett mausoleum men också ett kärleksmonument över kejsare Shah Jahan och hans älskade hustru Mumtaz. Byggt i vit marmor i mitten av 1600-talet, i en grönskande trädgård som uppförts för att efterlikna paradiset, ligger detta gravmausoleum till synes helt opåverkat av tidens gång. Vi får höra den vackra berättelse som ligger bakom skapelsen av Taj Mahal och får gott om tid att uppleva platsen och det utsökta hantverk som syns överallt, inte minst i detaljerna. Oavsett hur mycket man hört talas om Taj Mahal blir man överraskad av den harmoni och skönhet byggnaden utstrålar. Det är väldigt svårt att vända bort blicken!

  Vi beger oss däredfter till Agra Fort vid Jamunaflodens strand. Enorma murverk innesluter ett flertal palats och byggnader, en del i marmor. Även denna imponerande fästning började byggas av Akbar den store, men det var hans sonson Shah Jahan som senare lät bygga ut och försköna den till en mer palatslik stil. Här vandrar vi runt och föreställer oss hur mogulkejsarna, deras hov och haremsdamer levde.

  Vi hinner även med ett besök i en hantverksateljé där man gör inläggningar med halvädelstenar i marmor, en hantverkstradition som är speciell just för Agra. Under eftermiddagen återvänder vi med buss till Delhi.

 • Dag 8 Delhi

  Delstaten Delhi med runt sjutton miljoner invånare består av städerna Old Delhi och New Delhi samt omkringliggande landsbygd. Vi börjar med att besöka New Delhi som byggdes av engelsmännen efter att de flyttat Brittiska Indiens huvudstad från Calcutta till Delhi år 1911. Vi ser det nuvarande presidentpalatset som ursprungligen uppfördes av britterna och India Gate.

  I Old Delhi har det funnits en stad så länge man kan följa historien. Den första kända staden hette Indraprastha och omnämndes i eposet Mahabharata. Dagens Old Delhi började uppföras av de muslimska härskarna på 1600-talet och har sedan dess byggts om och byggts till ända fram till 1800-talet. I de många trånga gränderna och basarerna är folklivet intensivt, det myllrar av människor. Det säljs kryddor, tyger, traditionell medicin, köksredskap, levande kycklingar, papegojor och precis vad som helst. Vi åker cykelriksha genom de slingrande gränderna vars livliga gatuliv utgör en otrolig kontrast mot New Delhis spatiösa grönska.

  Vi besöker sedan den stora sunnimoskén Jama Masjid, Indiens största moské, varifrån man har god utsikt över basarerna runt omkring samt mot Röda fortet, det forna kejsarresidenset. Vi ska också besöka sikhernas största helgedom i Delhi, Bangla Sahib samt få lite egen tid runt Cannaught Place för shopping eller egna strövtåg. På kvällen serveras avskedsmiddag.

 • Dag 9 Delhi, hemresa

  Buss till flygplatsen, hemresa med flyg. Hemkomst samma dag.

Karta

Resfakta

Reslängd 9 dagar
Avreseort Stockholm, Göteborg, Köpenhamn
Avresor 19/11
Pris Från 17 450 kr
Enkelrumstillägg 2 350 kr
I priset ingår
 • Flyg med Finnair till Delhi t/r. Priset gäller för avresa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn samt från Luleå och Umeå under förutsättning att flyg finns som passar med avresetiden från/till Helsingfors. Måltider ombord. Flygfakta Finnair
 • Svensk färdledare möter i Delhi och leder resan i Indien. Dessutom medverkar en engelsktalande indisk guide på varje resmål.
 • Särskilt utvalda hotell av turistklass, del i dubbelrum.
 • Alla måltider (frukost, lunch och middag) exklusive måltidsdryck. I förekommande fall ingår även de under jul- och nyårsafton obligatoriska tilläggen för festmiddagar.
 • Program enligt ovan. Transfers, bagagehantering, transporter, indiska skatter, monument- och entréavgifter. Inrikes resor enligt program.
 • Dricks till indiska guider, chaufförer, hotell och restaurangpersonal ingår i priset.
 • Indienresors informationspaket
 • Passagerar-, flygplats- och säkerhetsavgifter.
 • Du som reser utan sällskap kan boka del i dubbelrum.
I priset ingår ej
 • Visum till Indien. Anvisningar medföljer bokningsbekräftelsen.
Reseförsäkring

Vi rekommenderar Europeiska ERV när det gäller rese- och avbeställningsförsäkringar.

Resplan

Dag 1. Avresa med flyg
Dag 2. Delhi, buss till Jaipur
Dag 3. Jaipur
Dag 4. Jaipur, buss till Ranthambore
Dag 5. Ranthambore
Dag 6. Ranthambore, tåg till Bharatpur, buss Fatehpur Sikri och Agra
Dag 7. Agra, buss till Delhi
Dag 8. Delhi
Dag 9. Delhi, hemresa, hemkomst samma dag

Resesätt Finnair
Visum

För att kunna resa in i Indien krävs visum. Läs mer om visum till indien

Deltagarantal

15-24 resenärer.

Bra att veta

Anmälningsavgiften är 3 000 kr och ska betalas senast 7 dagar efter bokning. Resterande betalning ska vara oss tillhanda senast 40 dagar före avresa.

Boende

 • Libra Hotel, Jaipur

  Med en modern blandning av Rajasthansk kultur och modern gästfrihet sätter Libra hotel sina gäster i fokus. Från takterassen kan du ta ett dopp i poolen samtidigt som du blickar ut över Jaipurs stadsilhuett. Hotellet består av 49 elegant inredda rum i modern stil med diverse bekvämligheter såsom luftkonditionering, mini bar, tv, 24 timmars rumsservice, Wi-fi och värdeskåp. På restaurang Legend serveras såväl indiska som kinesiska och kontinentala rätter. Beläget i de västra delarna av Jaipur ca, 2 km från den rosa staden och järnvägsstationen. Hotellet erbjuder även gym, bar och ett mindre spa. Till hemsidan

 • National Resort, Ranthambore ***

  Ett trevligt hotell med 65 rymliga och elegant inredda rum stil med varma färger, vackra trägolv och fint målade detaljer. Rummen är luftkontitionerade och har bl a värdeskåp, platt-tv och minibar. Fri tillgång till Wi-fi. Hotellet har utomhuspool, rumsservice, restaurang och kan dessutom erbjuda massage och spabehandlingar. Till hemsidan

 • Hotel Orange, Agra ***

  Trevligt, nytt trevåningshotell i modern stil med bra läge i Agra. Hotellet har 24 elegant inredda rum med alla bekvämligheter samt restaurang. Gratis Wi-fi. 

 • Satvik By Chhabra Farm, Delhi ***

  Ett trevligt resortliknande hotell med 4 hektar lummig grönska, strategiskt beläget i närheten av flygplatsen. Hotellet har 35 stilfullt dekorerade rum med alla moderna bekvämligheter. Här finns restaurang, kafé, konferensutrymmen, utomhuspool och spa. Wi-Fi tillgängligt i lobby och restaurant.

Tilläggsresor

 • Tilläggresa Sol och bad i Goa

  Avsluta din rundresa i Indien med ett par dagar i Goa. Här finns Indiens vackraste stränder och mysigaste restaurangerLäs om tilläggsresan till Goa»

 • Tilläggsresa Husbåt i Keralas Backwaters med sol och bad

  Avsluta din rundresa i Indien med ett par dagar i Kerala. Upplev Backwaters från husbåt, och avsluta med avkoppling, sol och bad på Kovalams sandsträder. Läs om tilläggsresan till Kerala»