Hoppa till huvudinnehåll

Kultur, och vandringsresor till Nepal och Bhutan

Två fantastiska länder som erbjuder makalösa upplevelser och möten med uråldrig kultur

I Nepal upptäcker vi huvudstaden Katmandus vindlande gränder och många tempel. Vi omges av världens högsta bergskedja Himalaya och i fjärran ser Mount Everest. Följ med till det mytomspunna Bhutan, Åskdrakens land med sin fascinerande kultur och där man mäter bruttonationallycka istället för BNP.

Det lilla bergslandet Nepal på Himalayas södra sluttningar är ett färgstarkt land, fyllt av historia, mystik och minnesmärken. Nepal var länge ett förbjudet land och öppnades för besökare först 1951. Den första lyckade bestigning av världens högsta berg, Mount Everest, genomfördes av Sir Edmund Hillary och Tenzing Norgay 1953. Bedriften gjorde omvärlden medveten och intresserad av det lilla bergslandet.

Bhutan är ett land som väcker ödmjukhet och förundran. Landet, som är stort som Schweiz var stängt för västerlänningar fram till 1970. Den tidigare kungen av Bhutan lär ha uttalat "Vi vill ha en balans mellan vår bruttonationalprodukt och vår bruttonationella lycka" och med detta menade han att man medvetet försöker bevara sin egna kulturella särart. Styrt av buddism och uråldriga traditioner är detta ett av de mest fascinerande länder man kan tänka sig.


Gruppresor med fast avresedag

Bhutan, Nepal

Nepal - Katmandudalens hantverksskatter

Resan är en samproduktion med Hemslöjdsresor. Under vår resa ska vi besöka ett stort antal lokala hantverkare och se dem i full aktion. Vi får se hur man i ateljéer och små verkstäder väver pashminasjalar, gör papper av trädbark, väskor och skor av

Avreseort
Stockholm
Resmål
Panauti, Dhulikel, Katmandu, Patan, Bhaktapur, Thimi, Bodnath
11 dagar
Från 27 650 kr
Nepal

Mindfulness i Nepal

Följ med på en oförglömlig resa till Nepal tillsammans med Magnus Fridh, författaren till boken Viloläge. Du får bo i kloster, delta i olika mindfulnessövningar, besöka sevärdheter, uppleva makalösa naturscenerier och möten med uråldrig kultur.

Färdledare
Magnus Fridh
Avreseort
Stockholm
Resmål
Katmandu, Pharping, Patan, Nagarkot, Bhaktapur
Avresor
14 okt
10 dagar
Från 29 750 kr
Indien, Nepal

Indien och Nepal

Både Indien och Nepal har många sevärdheter att erbjuda besökaren och i denna resa har vi inkluderat några av de mest intressanta.

Färdledare
Svensk färdledare
Avreseort
Köpenhamn, Stockholm
Resmål
Agra, Fatehpur Sikri, Jaipur, Delhi. Nagarkot, Bhaktapur, Patan, Katmandu.
Avresor
16 nov
12 dagar
Från 27 950 kr
Bhutan, Nepal

Bhutan och Nepal

En spektakulär rundresa till Bhutan och Nepal, två fantastiska länder som erbjuder makalösa upplevelser och möten med uråldrig kultur.

Färdledare
Hans Engberg
Avreseort
Göteborg, Stockholm, Köpenhamn
Resmål
Katmandu, Nagarkot, Bhaktapur, Paro, Thimpu, Punakha
Avresor
Resan planeras återkomma mars 2019
13 dagar
Från pris presenteras våren 2018