Dessutom är de tålmodiga och praktiska fixare, vilket krävs för att leda en resa i Indien. Här presenterar vi några av dem kortfattat. Välkommen att möta dem och lära känna dem på plats i Indien!

Sinikka Veivo

Från sjön kom Sinikkas morfar hem med spännande berättelser om natur och kultur i fjärran länder. Inspirerad av morfadern sökte hon sig till reseledareyrket...

Sinikka Veivo leder, sedan 20 år tillbaka, resor i Indien. Efter en resa där väcktes hennes nyfikenhet och vilja att lära och förstå mer om detta fascinerande land. Det ledde också till fler resor och till att läraryrket fick stå åt sidan. Sedan dess har Sinikka även varit bosatt I Indien och Nepal och lett otaliga resor där och i grannländerna Bhutan och Sri Lanka. Under sina resor delar hon med sig av sina erfarenheter, kunskap och intresse för kultur, historia, religioner och traditioner i dessa länder, som ligger henne varmt om hjärtat.

Adam Lindgren

Utöver sin examen i statsvetenskap och hållbar utveckling så är Adam även utbildad och certifierad fjälledare, natur- och kulturguide, grottguide, klätterledare, kajakledare och skidlärare. Har bott i både Indien och Sydafrika. Efter år av studier och resande så arbetar Adam nu året runt som utbildare och guide i både Sverige och i utlandet. Det finns inget Adam älskar mer än att var med och ge oförglömliga minnen till sina resenärer.

Indien är ett land som Adam håller nära om hjärtat. Efter oräkneliga indienresor, och efter att ha bott där i över två år, så har Indien blivit något av hans andra hem. Den långa vistelsen i Indien, i kombination med djupgående studer, har gjort Adam till en kunnig Indienkännare. Adam berättar med inlevelse om allt inom indisk historia, natur och kultur.


Britta Algulin

Istället för att tågluffa i Europa drog Britta till Indien som 20-åring och blev fast. Under utbildningen till socionom jobbade hon ett halvår i Madras slum varifrån hon fick med sig värdefulla erfarenheter och starka band till landet. Britta gillar särskilt de galna kontrasterna och tvära kasten som gör att man känner sig levande - att vara i Indien är som att skruva upp livet på maxvolym. Specialintressen: formgivning, konsthantverk och skola/ utbildning. Britta leder ofta lärarresor till Indien.

 

 

 

Cecilia Purits

Cecilia har inte vuxit upp i Indien, men väl med Indien. Som dotter till Samuel Strandberg, Indienkännare och författare till flera böcker om Indien och den som startade Samuel Travels resor till Indien, har Indien alltid varit närvarande och självklart... Cecilia har förstås rest mycket över den indiska kontinenten. Nu arbetar hon med planering och försäljning men leder också årligen några av resorna. Cecilia är också verksam i Svensk-Indiska Föreningen. Specialintressen: ryska språket och Rajasthans många små samhällen och häftiga maharadjapalats.


Hans Ljungqvist

Hans är f.d.Lärare i historia och religionskunskap. Kinakunnig Indienälskare, har arbetat med ett byutvecklingsprojekt i Sydindien och har under många år varit verksam inom Sidas och Den Globala Skolans fortbildningsprogram för lärare...

På 80-talet arbetade han med ett landsbygdsutvecklingsprojekt i södra Indien och intresset för Sydasien i allmänhet och folkreligion i synnerhet fick då ytterligare en skjuts. Hans har under åren varit färdledare för ett stort antal resor till bl. a. Indien, Nepal, Kina och Burma.

 

 

 

 

 

Per J Andersson

Per J Andersson är redaktör på Vagabond, frilans för Dagens Nyheters Boklördag och programmet Obs i Sveriges Radios P1, Indienkännare och författare.

Per har skrivit två guideböcker och tre reportageböcker om Indien. Boken, ”Indien, elefanten som började dansa”, kom 2007. Hösten 2012 kom han med en ny upplaga av sin "Indien – personlig guide" och våren 2013 med en dokumentärroman som utspelar sig delvis i Indien, delvis i Mellanöstern och Borås. Per har rest till Indien regelbundet sedan 1983 och har föreläst om Indien på företag, bibliotek, skolor och studieförbund, och också rapporterat från indiska parlamentsval för nyhetsbyrån TT.


Paul M. Grahn

F d lärare i medie- och grafisk kommunikation i Umeå. Nu åter bosatt i hemstaden Helsingborg. Gjorde sin första resa till Asien1973.....

Mötet med Indien, Nepal och Himalaya blev början på ett intresse som bara växt allt större sedan dess. Har särskilt studerat Tibets historia, kultur och utveckling och byggt upp en omfattande samling litteratur om Tibet. Besökte Tibet första gången1986 och har sedan dess gjort många resor dit men även till övriga delar av Kina, Hong Kong, Indien, Nepal och Bhutan. Har tre gånger gjort den krävande pilgrimsvandringen runt berget Kailash i det avlägsna västra delarna av Tibet. Var bosatt i Peking 2005-2008. Har som färdledare lett hundratalet resor till Kina, Tibet, Nepal, Indien, Bhutan och Hong Kong. Ägnar numera all sin tid åt resor, föreläsningar och boksamlingen med litteratur om Tibet. Specialintressen: Tibetlitteratur, tibetanska mattor och kinesisk samtidskonst.


Stefan Wennerholm

Erfarenheterna från Kina, Tibet och Nepal ledde nyfikenheten efter alltings ursprung vidare till Indien där han ryggsäckade sig runt och nu leder rundresor...

Magisterexamen i kinesiska och östasienkunskap från Stockholms universitet, studerat kinesiska vid Pekings universitet och Yunnans universitet i Kunming. Har lett ett stort antal rundresor till Kina, Tibet och Indokina. Har lett resorna Tibet landvägen från Peking till Katmandu. Erfarenheterna från Kina, Tibet och Nepal ledde nyfikenheten efter alltings ursprung vidare till Indien där han ryggsäckade sig runt och nu leder rundresor. Sydostasien med Vietnam, Kambodja och Laos blev en del av hans reseagenda redan under tidigt 90-tal och nu är också Burma tillbaka, Stefan leder rundresor till samtliga dessa länder. Rötter från Göteborg. Talar kinesiska och några ord från övriga länder. Specialintressen: digitalkameror (väntar på den definitiva) och resor, så klart.


Hans Engberg

Hans har tillbringat många av de senaste 30 åren i Indien och talar flytande hindi. Han har en unik kunskap om indiskt vardagsliv och kultur som han gärna förmedlar...

Hans arbetar halva året som färdledare i Indien och har lett ett ”oräkneligt” antal resor till Indiens alla hörn. Väl i Sverige vistas han mestadels på Gotland. Specialintresse: musik. Både i Indien och i Sverige är han verksam som musiker, såväl inom västerländsk rock och jazz, som inom indisk klassisk musik. Han har t o m deltagit i konserter tillsammans med Indiens mest kända rockare.

 

 

 

 

Sofia Levander

År 1992 kom Sofia första gången till Indien - och kände sig genast hemma. Många är de resor Sofia därefter lett mellan norr och söder, öster och väster i Indien och även Nepal liksom kulturresor i Grekland, Italien, Frankrike, Tunisien och Egypten...

Möten med nya kulturer, möjlighet att följa många års utveckling av ett land och sökandet efter likheter och förståelse för skillnader gör varje resa till en stor upplevelse vare sig det är någon av de många rundresor Sofia leder eller privata resor till kanske Pakistan, Bhutan, Burma, Sri Lanka eller Sydostasien. Gotland är hemmabasen som ursprungligen gav historisk, konstnärlig, musikalisk och kulturell nyfikenhet som lett till en bred kunskap och studier inom många områden.

 

 

Mats Sandberg

Ursprungligen gymnasielärare i svenska och engelska från Norrbotten, med ett starkt intresse för historia och litteratur. Har lett många resor till bl a Indien, Kina, Indokina och Storbritannien...

Har tidigare varit lektor i svenska vid Pekings universitet för främmande språk. Uppvuxen i Kalix och orsak till att många svensktalande kineser besökt Norrbotten. Specialintresse: svensk historia.