Det är inte alltid lätt att veta vad som skiljer olika arrangörers resor åt. Resorna ser ju ofta snarlika ut och med ungefär samma upplägg. Och visst, alla ser ju samma Jama Massjid eller Taj Mahal, alla hävdar "bra hotell" och "färdledare i världsklass". Så gör ju även vi på Indienresor men det som kan vara avgörande i många fall är om man kan säga lite mer om bakomliggande detaljer som höjer trovärdigheten och förtroendet för just våra resor.

Känn Indiens smaker och dofter

När du gör en resa med oss så vill vi att du ska få uppleva landets historia, kultur, natur och ta del av dofter och smaker som Indien har att erbjuda. Vi vill också att du får möjlighet att stifta bekantskap med invånarna för att få höra och ta del av deras vardag.

Experter på resor till Indien

Vår erfarenhet av resor till Indien sträcker sig mer än 25 år bakåt i tiden, vi är flera som gjorde vår första resa dit på 1980-talet. Att vi aldrig kompromissar på kvaliteten och innehållet i resorna, varje år
t ex besöker vi hotell, äter på restauranger dit vi tar våra grupper och inspekterar alla vanliga rastställen på vägen etc. Eller att våra svenska färdledare, indiska lokalguider, busschaufförer etc är lojala mot oss och stannar kvar år efter år för att de får bra och rättvisa arbetsvillkor. För att nämna några exempel.

Sammanfattningsvis kan sägas att vi organiserar såväl innehållsrika gruppresor med svensk färdledare som specialkomponerade arrangemang för individuella resenärer. De färdledare som leder resorna utgör en unik samling engagerade och entusiastiska specialister som brinner för att ta med dig på ditt livs resa.

När du reser med Indienresor

  • En unik samling mycket kunniga, engagerade och entusiastiska svenska färdledare
  • Små grupper om 12 - 24 resenärer
  • Särskilt utvalda hotell och kvalitetssäkrade arrangemang
  • Dricks till lokalguider, chaufförer, hotell- och restaurangpersonal ingår i resans pris på alla gruppresor med svensk färdledare
  • Du som reser utan sällskap kan på de allra flesta resorna boka del i dubbelrum, utan extra kostnad
  • Svensk resegaranti hos Kammarkollegiet

Indienresor var tidigare Samuel Travel och grundades av Samuel Strandberg. Samuel reste till Indien som ung student 1955 och blev förälskad i landet. Hans reflektion var att: "Efter ett Indienbesök är man aldrig riktigt samma människa. När man fått se och uppleva den indiska verkligheten är man märkt för livet. Man kan inte glömma, man längtar tillbaka."

Tid, distans eller materiella ting är viktig för invånarna i västvärlden. I Indien har allt detta liten betydelse. Man prioriterar på ett annat sätt och man har en helt annan kulturell referensram när man lever sitt liv. Som besökare så omvärderar man sin kultur och sitt levnadssätt därigenom får man lite perspektiv på sin egen tillvaro när man så småningom återvänder hem.

Fakta om Indienresor

Indienresor och en verksamhet inom Kinaresor som ingår researrangörsgruppen WE Travel Group. Indienresor ska fortsätta utveckla resandet till Indien genom att erbjuda Sveriges största och mest innehållsrika Indienprogram. Kinaresor Draken AB har ställt lagstadgad resegaranti för Indienresor till Kammarkollegiet.

Företagets VD: Mats Andersson

Telefon info och bokning: 08-545 95 200, Grupp och konferens 08-545 95 200 (knappval 3). Mail: info@indienresor.se

Vårt organisationsnummer är 556647-9134 och momsnumret är SE556647913401. Kinaresor Draken AB har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet. Viktigt att veta om resegarantier

Styrelsen består av Kerstin Swanvall och Tommy Funseth, styrelsens säte är i Stockholm.

Bolagets ägare är: Tour Operators WE TRAVEL GROUP AB och i gruppen ingår även Favoritresor, Grand Tours, Hemslöjdsresor, Historiska Resor, Kinaresor, Äventyrsresor och ABC Tours.