OBS! Du som reser med Indienresor får detaljerad information om visumansökan med bekräftelsen. Du kan välja att ansöka på egen hand eller via ett ombud som gör ansökan åt dig mot en hanteringsavgift.

För att kunna resa in i Indien måste du ha visum. Det finns två olika sätt att ansöka om visum till Indien beroende på typ av resa samt om du behöver en eller flera inresor i landet. 

1. Elektroniskt turistvisum - eTourist Visa

Nordiska medborgare kan använda sig av tjänsten ”eTourist Visa”. Gäller för internationella resenärer vars enda syfte att besöka Indien är rekreation, sightseeing, besök för att träffa vänner eller släktingar, kortvarig medicinsk behandling eller tillfälligt verksamhetsbesök. Detta passar de allra flesta som reser med oss på våra resor till Indien. Du är själv ansvarig för att ta del av informationen och säkerställa om du kan ansöka om eTourist Visa. Se detaljerad information och instruktioner samt ansök om eTourist Visa på https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html

2. Visum via India Visa Application Centre (Stockholm)

Om du inte kan ansöka om ovan eTourist Visa kan du välja att ansöka om visum på traditionellt sett via India Visa Application Centre/Cox and Kings i Stockholm. Läs mer på deras hemsida http://www.in.ckgs.se. Där hittar du även instruktioner och aktuell information om hur du ska gå tillväga. OBS! Du ska visa upp flygbiljetter i samband med visumansökan så åker du på någon av våra gruppresor får du be om en kopia från oss innan du gör din ansökan. 

2. Hjälp via Visumservice eller Alla Visum

Behöver du särskild hjälp med visumet så rekommenderar vi Visumservice och Alla Visum som hjälper dig med ansökan mot en hanteringsavgift.

Är ditt pass giltigt?

För att få visum till Indien gäller:

  • Passet måste vara giltigt i minst sex månader från ankomstdatum i Indien.
  • Passet måste även ha minst 2 tomma sidor för myndigheternas stämplar.

Mer om resor till Indien

Se alla resor till Indien här »

Prenumerera på våra nyhetsbrev här »