Våra mest bokade resor

Alla resor i bokstavsordning:

Följ oss på Facebook

Sagolika Indien

NYTT PROGRAM - Indiens allra främsta resmål och största sevärdheter i en och samma resa. I Rajasthans huvudstad Jaipur besöker vi det stora maharadjapalatset och det imponerande Amber fort, provar på yoga och lagar mat tillsammans med en familj. I Bharatpur ska vi bo i ett autentiskt maharadjapalats som omvandlats till hotell med alldeles särskild atmosfär och där vi kan koppla av vid poolen. I Agra väntar världens vackraste och mest kända byggnadsverk – Taj Mahal. Den lilla staden Khajuraho fascinerar oss med sina erotiska tempelskulpturer, en av hela Asiens allra främsta kulturskatter. I "religionernas huvudstad" Varanasi ger vi oss ut på Ganges för att se de hinduiska pilgrimernas rituella bad och besöker platsen där Buddha höll sin första predikan. I New Delhi ser vi de pampiga byggnaderna från det brittiska imperiets tid, nu regeringsbyggnader för det självständiga Indien. I Old Delhi besöker vi landets största moské och upplever folkvimlet i de gamla gränderna. En riktigt komplett rundresa till resmål som uppvisar härliga kontraster och bjuder på stora upplevelser.

Resan på 90 sekunder

13 dagar

Nytt program

Flyg med Finnair

Svensk färdledare: Hans Engberg, Cecilia Purits, Hans Ljungqvist  m fl

Program och alla måltider ingår, även de under jul- och nyårsafton obligatoriska tilläggen för festmiddagar.

Dricks till indiska guider, chaufförer, hotell och restaurangpersonal ingår i priset

Resmål: 

Delhi, Jaipur, Sanganer, Abhaneri, Bharatpur, Fatehpur Sikri, Agra, Orchha, Khajuraho, Varanasi

Pris från: 25950:-

Dag 1 Avresa med flyg
Dag 2 Ankomst till Delhi, buss till Jaipur
Dag 3 Jaipur

Dag 4 Jaipur, bussutflykt till Sanganer
Dag 5 Jaipur, buss till Abhaneri och Bharatpur
Dag 6 Bharatpur, buss till Fatehpur Sikri och Agra
Dag 7 Agra
Dag 8 Agra, tåg till Jhansi, buss till Orchha, buss till Khajuraho
Dag 9 Khajuraho, flyg till Varanasi

Dag 10 Varanasi
Dag 11 Varanasi, flyg till Delhi

Dag 12 Delhi
Dag 13 Hemresa, hemkomst samma dag

Boka

Sagolika Indien

Avresa Hemkomst Flygbolag Pris Enkelrum Platser kvar
2017-11-092017-11-21Finnair25950:-3950:- 5+ Boka resa
2017-12-182017-12-30Finnair27750:-3950:- 5+ Boka resa
2017-12-222018-01-03Finnair27950:-3950:- 5+ Boka resa
2017-12-292018-01-10Finnair28550:-4390:- 5+ Boka resa
2018-01-252018-02-06Finnair25950:-3950:- 5+ Boka resa
2018-02-222018-03-06Finnair26350:-3950:- 5+ Boka resa

Program i sammandrag

Dag 1 – Skandinavien Avresa med flyg, flygfakta Finnair

Dag 2 – Delhi, Jaipur Ankomst på morgonen, svensk färdledare möter, frukost, buss till Jaipur (6 tim), lunch, Birlatemplet, middag.

Dag 3 – Jaipur Frukost, Amber fort, Vindarnas palats, lunch, demonstration av sari- och turbanknytning samt hennamålning, maharadjapalatset, el-cykelricksha bland basarerna, tid för egna strövtåg och shopping, middag.

Dag 4 – Jaipur, Sanganer Yogasession med instruktör, frukost, bussutflykt till Sanganer inklusive matlagning och lunch med familj, programfri eftermiddag i Jaipur, middag.

Dag 5 – Jaipur, Abhaneri, Bharatpur Frukost och tidig utcheckning, buss till Bharatpur (5 tim) med stopp för bybesök i Abhaneri inklusive Chand Baori stegbrunn och Harsh Mata templet, lunch, avkoppling vid poolen, middag.

Dag 6 – Bharatpur, Agra Frukost, buss till Fatehpur Sikri, buss till Agra, lunch längs vägen, middag.

Dag 7 – Agra Frukost, Taj Mahal, marmorhantverk, lunch, Agra fort, middag.

Dag 8 –  Agra, Orchha, Khajuraho Frukost, tåg till Jhansi (2 tim), buss till Orchha (30 min, lunch, templen i Orchha, buss till Khajuraho (5 tim), middag.

Dag 9 – Khajuraho, Varanasi Frukost, västra och östra tempelområdet, lunch, flyg till Varanasi (1 tim), Sarnath, middag.

Dag 10 – Varanasi Tidig morgon med båt på Ganges, vandring genom gränderna, frukost, programfri tid, lunch på hotellet, cykelricksha, articeremoni vid Ganges, middag.

Dag 11 – Varanasi, Delhi ,Frukost, programfri morgon, lunch, flyg till Delhi (1 ½ tim), middag.

Dag 12 – Delhi Frukost, Old Delhi: cykelriksha, moskén Jama Masjid, lunch, New Delhi: Qutb Minar, presidentpalatset, India Gate, sikhtemplet Bangla Sahib, avskedsmiddag.

Dag 13 – Delhi, hemresa Buss till flygplatsen, hemresa med flyg, hemkomst samma dag, flygfakta Finnair

Program i detalj

Dag 1-2 – Avresa, Delhi, Jaipur

Avresa med flyg, flygfakta Finnair. Vårt flyg ankommer på morgonen till Delhi där vår svenska färdledare möter med buss och tar oss söderut mot den välkända delstaten Rajasthan och dess huvudstad Jaipur. Jaipur byggdes på 1720-talet med vinkelräta, breda gator och ett centralt beläget palats för maharadjan och hans hov. Den rosa färgen härrör från ett kungligt besök 1878 då prinsen av Wales med följe kom på visit och maharadjan passade på att snygga till Jaipur till gästernas ära. Vi inleder programmet med en stadsrundtur och ett besök i Birlatemplet. Välkomstmiddag på kvällen.

 

Dag 3-4 – Jaipur, Sanganer

Efter frukost beger vi oss till bergen norr om Jaipur och till Amber fort, det stora palatset började anläggas på 1400-talet.och det var där maharadjan och hans hov residerade innan Jaipur byggdes. I centrala Jaipur finns Vindarnas palats vars fasad mot gatan gjorde det möjligt för hovets beslöjade damer att titta ut i gatans längdriktning och följa parader och andra evenemang utanför palatset. Vid vår lunch får vi en demonstration av sari- och turbanknytning samt hennamålning innan vi beger oss iväg på en färd med el-cykelricksha bland basarerna. Här ges även tid för egna strövtåg och shopping. Middag på hotellet. Nästa morgon inleder vi med en timmes avslappnande yoga med instruktör innan frukost. Därefter åker vi med buss till Sanganer för att se hur de producerar dekorativa papper och textilier för hand. Här ska vi även besöka en familj där vi får se och delta i matlagning av en delikat rajastansk lunch. Programfri eftermiddag i Jaipur, gör ett återbesök bland basarerna eller koppla av vid hotellets pool. Middag på hotellet på kvällen.

 

Dag 5– Jaipur, Abhaneri, Bharatpur

På morgonen kör vi vidare mot Bharatpur, vi stannar vid byn Abhaneri där vi får uppleva lite av ett typiskt Rajasthanskt byliv samt besöka Chand Baori, en av Indiens djupaste stegbrunnar och Harsh Mata templet. Framme i Bharatpur tar vi in på ett alldeles speciellt hotell som är ett tidigare maharadjapalats, nu omvandlat till ett hotell som drivs av maharajans bror. Laxmi Vilas Palace har blivit mycket uppskattat av våra många resenärer som bott här. Vi börjar med lunch och kan sedan koppla av och njuta vid poolen. Middag på kvällen.

 

Dag 6-7 – Bharatpur, Agra

Efter frukost, och kanske ett dopp i poolen tar vi oss med buss till den övergivna staden Fatehpur Sikri som uppfördes på order av Akbar den store på 1500-talet sedan han beslutat att flytta sin huvudstad från Agra till denna plats. Efter endast ett drygt decennium förlorade Fatehpur Sikri sin ställning, administration och hov flyttade tillbaka till Agra. Vi vandrar runt bland de pampiga röda sandstensbyggnaderna som oförstörda står kvar och känner atmosfären från flydda tider. Efter luch fortsätter vi sedan till Agra och vårt hotell för incheckning och möjlighet till vila innan middag. Morgonen därpå har det blivit dags för alla Indienresenärers dröm – Taj Mahal – det oförlikneliga mausoleum som kejsar Shah Jahan lät resa över sin älsklingshustru i mitten av 1600-talet. Upplevelsen av den vackra byggnaden går utanpå det mesta, så perfekt vacker, men ändå så enastående personlig och intim. Under ett par århundraden då mogulerna härskade över Indien var Agra landets huvudstad. Den främste av dessa härskare, Akbar den store, regerade under senare hälften av 1500-talet och påbörjade bygget av Agra fort vid Jamunaflodens strand. Enorma murverk innesluter ett flertal palats och byggnader, en del i marmor. Även denna imponerande fästning började byggas av Akbar den store, men det var hans sonson Shah Jahan som senare lät bygga ut och försköna den till en mer palatslik stil. Här vandrar vi runt och föreställer oss hur mogulkejsarna, deras hov och haremsdamer levde. Det var härifrån som kejsarna Akbar, Jehangir och Shah Jahan styrde sitt rike då Agra var huvudstad i mogulriket. Vi hinner också med ett besök i en hantverksateljé där man gör inläggningar med halvädelstenar i marmor, en hantverkstradition som är speciell just för Agra och som vi kan se i Taj Mahal. Lunch under dagen, middag på hotellet.

 

Dag 8 – Agra, Orchha, Khajuraho

På morgonen tar vi tåget från Agra till Jhansi, en kort resa på ett par timmar. Resan går sedan vidare med buss till staden Orchha som är en by mitt i ett underbart komplex av palats och tempel. Huvudpalatset ligger på en ö i Betwafloden, omgivet av ett mäktigt murverk som minner om de många strider som utkämpades här på 1600-talet. Efter lunch åker vi vidare med vår buss över en grönskande landsbygd, fält med arbetande bönder, boskap och små byar,landskapet till Khajuraho, middag på kvällen.

 

Dag 9 – Khajuraho- Varanasi

Khajuraho är en liten ort, berömd för de 25 tempel som utgör ett av Indiens mest intressanta världsarv men också en av hela Asiens främsta skulpturskatter. Under en hundraårsperiod runt 1000 e Kr byggdes ett stort antal tempel. I medeltal är varje tempel smyckat med 600 meterhöga statyer, totalt finns mer än 13 000 statyer i de bevarade templen. Det känns nästan osannolikt att en så överväldigande mängd tempel och skulpturer kunde skapas på så kort tid. Templen kom genom historiens nyck att falla helt i glömska och ligga dolda i många hundra år i den täta djungelvegetationen. Deras existens avslöjades av en brittisk officer som under en vandring i trakten i början av 1800-talet plötsligt fann de stora byggnaderna, helt övervuxna av grenar och vegetation. Många av templens skulpturer utgörs av starkt erotiska motiv som härrör ur tantrisk hinduism. Vi besöker det stora tempelområdet för att njuta av skulpturprakten. På eftermiddagen flyger vi till Varanasi.Vi börjar med att besöka den lilla staden Sarnath där Buddha höll sin första predikan innan vi beger oss till vårt hotell för incheckning och middag.  

 

Dag 10-11 – Varanasi

Tidigt denna morgon sitter vi i en båt som långsamt glider fram på floden Ganges. Varanasi, som förr kallades Benares, är guden Shivas stad vid floden Ganges och ett av hinduernas främsta pilgrimsmål, hit kommer årligen miljoner pilgrimer. I soluppgången ser vi strandkanten där de fromma pilgrimerna badar i den heliga floden, en oförglömlig upplevelse. Kremeringsplatsen vid flodstranden kan vi också se, liksom lärare och heliga män som slagit sig ned på trapporna mot vattnet. Allting är mycket färggrant och stämningsfullt. Vi avslutar med en vandring genom Varanasis gränder där mängder av små och stora tempel kantar vår väg. Vi återvänder till hotellet för frukost och egen tid för vila eller egna aktiviteter. Efter lunch återvänder vi för att åka cykelricksha genom de vindlande gränderna och avslutar vid Ganges för att se hur prästerna utför välsignelseceremonin arti. Middag på hotellet. Nästa morgon finns egen programfri tid innan vi checkar ut och äter lunch innan vi bordar eftermiddagsflyget till Delhi. Middag på hotellet.

 

Dag 12 – Delhi

Vi inleder programmet i Old Delhi och Indiens största moské Jama Masjid. Av indierna är 140 miljoner muslimer. Old Delhi byggdes på 1600-talet sedan den muslimske mogulkejsaren Shah Jahan beslutat flytta huvudstaden hit från Agra. Vi äntrar cykelrikshor och färdas genom vindlande och trånga gränder, förbi mängder av affärer och verkstäder samt illa underhållna stormanspalats. Innan lunch hinner vi också med att besöka Bangla Sahib som är sikhernas förnämsta helgedom i Delhi. Sikherna är en av Indiens minsta religiösa folkgrupper men i Delhi är de talrika och de manliga bekännarna känns lätt igen genom sina skägg och prydliga turbaner. Vi fortsätter till New Delhi, den pampiga stad som britterna byggde under sina sista år i landet. Vi passerar India Gate på väg till det enorma palatset, Rastrapati Bhawan, där den indiske presidenten nu huserar. Vi avslutar med lite egen tid vid Connaught Place innan vi återvänder till hotellet för vår avskedsmiddag på kvällen.

 

Dag 13 – Delhi, hemresa

Buss till flygplatsen, hemresa med flyg, flygfakta Finnair. Hemkomst samma dag.

 

Allt det här ingår i priset

  • Flyg med Finnair till Delhi t/r. Priset gäller för avresa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn samt från Luleå och Umeå under förutsättning att flyg finns som passar med avresetiden från/till Helsingfors. Måltider ombord. Flygfakta Finnair
  • Svensk färdledare möter i Delhi och leder resan i Indien. Dessutom medverkar en engelsktalande indisk guide på varje resmål.
  • Särskilt utvalda hotell av turistklass/första klass, del i dubbelrum (se till höger).
  • Alla måltider (frukost, lunch och middag) exklusive måltidsdryck. I förekommande fall ingår även de under jul- och nyårsafton obligatoriska tilläggen för festmiddagar.
  • Program enligt ovan. Transfers, bagagehantering, transporter, indiska skatter, monument- och entréavgifter. Inrikes resor enligt program.
  • Dricks till indiska guider, chaufförer, hotell och restaurangpersonal ingår i priset.
  • INDIENRESORS informationspaket
  • Passagerar-, flygplats- och säkerhetsavgifter. Flygplatsskatter inom Indien och internationell flygplatsskatt vid avresan.
  • Du som reser utan sällskap garanteras kunna boka del i dubbelrum.

 

Ingår inte i priset

  • Visum till Indien, f n ca 589:-/person. Anvisningar medföljer bokningsbekräftelsen. 

 

Kan beställas mot tillägg

 

Anmälan, betalning, resevillkor m m

Anmälningsavgiften är 3 000:- och ska betalas senast 7 dagar efter bokning. Resterande betalning ska vara oss tillhanda senast 20 dagar före avresa. Färdhandlingarna distribueras 10 dagar före avresan, underlätta vår distribution genom att betala i god tid. Vid sena bokningar kan hela resans pris behöva betalas direkt vid bokning. Deltagande i resan kräver pass och visum, särskild information medföljer bokningsbekräftelsen. Vid avbeställning av resan senast 65 dagar före avresa går inbetald anmälningsavgift förlorad. Vid avbeställning 64-46 dagar före avresa är avbokningskostnaden 50% av resans pris, vid avbeställning 45-0 dagar före avresa är avbokningskostnaden hela resans pris. För tilläggspaket i samband med gruppresan gäller särskilda villkor i enlighet med respektive bokning. Som skydd mot höga avbeställningskostnader rekommenderar vi  avbeställningsförsäkring. Res aldrig utomlands utan en ordentlig reseförsäkring. Angivna hotell kan komma att bytas mot andra likvärdiga hotell. Angivna flygtider är preliminära, definitiva tider bekräftas i färdhandlingarna. Minimum antal anmälda deltagare för resans genomförande är 15 personer. Svenska Resebyråföreningens (SRF) villkor för paketresor och Arrangörens kompletterande villkor reglerar avtalet mellan arrangören och resenären. Resevillkoren medföljer bokningsbekräftelsen, kan även hämtas här. För INDIENRESORS räkning har Kinaresor Draken AB ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet.